Prodekan Per Arne Olsen har søkt dekanjobben på Fakultet for samfunnsfag.

Tre vil bli dekan på samfunnsfag

Bare tre søkere vil overta jobben til dekan Dag Jenssen ved Fakultet for samfunnsfag.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ved søknadsfristens utløp 18. mars hadde tre søkere meldt sin interesse for jobben som dekan ved Fakultet ved samfunnsfag. Jobben blir ledig når Dag Jenssen slutter 1. august i år. 

De tre søkerne er:

  • Prorektor for utdanning ved Fakultet for samfunnsfag ved Høgskolen i Oslo og Akershus, Per Arne Olsen (62)
  • Instituttleder Fred Håkon Johnsen (59) ved Institutt for jordbruksfag ved Høgskolen i Hedmark
  • Målfrid Irene Hagen (60), konsulent for vitenskapelig bok, doktorgrad fra Arkitekthøgskolen

(Fristen for å søke de fire dekanjobbene på HiOA, to prorektorjobber og leder for Senter for profesjonsstudier gikk ut samtidig 18. mars. Khrono publiserer de andre søkerlistene så snart de foreligger.)

En intern søker

Etter oppfordringer bestemte jeg meg for å søke, spesielt på bakgrunn av erfaringen jeg har som prorektor.

Per Arne Olsen

Den interne søkeren, Per Arne Olsen, ble prodekan for utdanning ved fakultetet i 2011. Han hadde tidligere vært prorektor ved Høgskolen i Oslo, før fusjonen med Høgskolen i Akershus i 2011. Prodekanjobben er en 50 prosents stilling, og Olsen er ellers førstelektor ved barnevernutdanningen og kulturansvarlig på høgskolen. Han stilte som prorektor i Nina Waalers rektorteam til rektorvalget ved HiOA i 2011.

Olsen sier til Khrono at han har vurdert fram og tilbake, men funnet ut at fakultetet vil være tjent med en som har ledererfaring og kjenner høgskolen godt.

— Så etter oppfordringer bestemte jeg meg for å søke, spesielt på bakgrunn av erfaringen jeg har som prorektor, sier Olsen, som har musikk som fagfelt innen barnevernsfaget.

Åtte år var nok

Dag Jenssen sa tildigere i denne måneden til Khrono at han ikke kom til å søke jobben på nytt. Han viste til at han har vært dekan i åtte år, først ved Høgskolen i Oslo og så ved et fusjonert HiOA fra 2011. Før det hadde han fire år som instituttleder ved det som nå er Universitetet i Stavanger. 

​— Jeg sendte ut en epost til fakultetet om at jeg ikke søker igjen. Nå har jeg vært dekan i åtte år, og jeg synes det er en passelig periode, sa Dag Jenssen.

Les også: Dekan søker ikke dekanjobb 

Fakultet for samfunnsfag har bibliotek og arkivutdanningen, økonomiutdanningene, sosialfagene og journalistikkutdanningene ved Høgskolen i Oslo og Akershus.  Det har om lag 240 ansatte og 3200 studenter.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS