Studentleder ved UiT Norges arktiske universitet, Daniel Hansen Masvik, har sagt nei takk til å delta i demonstrasjonen mot stipendomlegging. Foto: Privat

Masvik: La oss studentledere stå samlet

Stipendomlegging. Jeg håper at det er takhøyde nok mellom oss studentledere til at noen velger en annen vei til samme mål, skriver Daniel Hansen Masvik.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Studentlederne ved OsloMet og UiO har skrevet et godt innlegg om viktigheten av å være synlig og hvor desperat og vanskelig den nåværende situasjonen i påvirkningsarbeidet rundt statsbudsjettet føles. Jeg deler opplevelsen deres og er helt enig.

Dessverre ilegges det mye holdninger, tanker og motivasjoner til meg som jeg aldri har uttrykt og stiller meg sterkt uforstående til. Jeg skulle gjerne latt dette være og heller fokusert videre på å engasjere flere i arbeidet om å få reversert endringen av stipendordningen men jeg kan ikke la dette stå.

Vi er ikke ensomme studentdemokratier som tilfeldigvis snakker om det samme, vi er en gjeng med svært engasjerte unge voksne som kjemper en felles kamp.

Daniel Hansen Masvik

«…det er synd å se at Daniel Masvik undervurderer vår innsats og vilje til å legge til rette for dialog, for vi har virkelig forsøkt å skape nettopp det.»

Å skille meg fra den samlede innsatsen fra studentledere i hele landet er feil, jeg har sammen med Norsk Studentorganisasjon og utrolig mange studentledere i hele Norge jobbet på spreng for å få satt studentperspektivet på statsbudsjettet på dagsorden. Jeg vil også belønne særlig deg, Bjørn-Harald, med mange utrolige gode innlegg. Vi har jobbet sammen om dette.

Jeg har heller ikke på noe tidspunkt kommentert innsatsen som har vært gjort så langt av student- Norge i denne saken som noe annet enn helt fantastisk. Jeg er stolt av å tilhøre en samlet studentbevegelse. Det er akkurat denne samlede studentbevegelsen jeg ønsker å trekke frem. Vi er ikke ensomme studentdemokratier som tilfeldigvis snakker om det samme, vi er en gjeng med svært engasjerte unge voksne som kjemper en felles kamp.

Jeg er glad for at det er uenighet blant studentledere i hva den beste veien videre er, det er i de meningsbrytningene at de gode løsningene oppstår. At ingen av de to forfatterne kontakter meg for å finne ut hva jeg egentlig mener, stille kritiske spørsmål eller lufte deres bekymringer syns jeg er synd. Man kunne spart seg for mye tid ved å bare ta kontakt for å finne ut mer, så kunne de heller brukt tiden sin på å få til en så bra demonstrasjon som mulig.

«Men ettersom de er enige i det politiske budskapet, så står de faktisk med oss om de ønsker det eller ei.»

Her skulle jeg igjen gjerne ønsket at de som sitter med et slikt inntrykk kunne tatt kontakt før man skriver leserinnlegg og drar det inn i den offentlige debatten. Jeg kjemper med resten av student- Norge, jeg er 100 prosent enig, la det ikke være noen tvil. Jeg oppfordrer de som ønsker å demonstrere til å demonstrere. Jeg ønsker ikke at noen med et ønske om å demonstrere skal legge det ifra seg.

Jeg står med Student-Norge, det har vært klinkende klart fra dag 1!

Så håper jeg dette kan være siste ord og at alle studenter som ønsker å demonstrere skal demonstrere og at det er takhøyde nok mellom oss studentledere til at noen velger en annen vei til samme mål.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS