Gjestelista lover å gi det «usynlige» Studentparlamentet ved HiOA, med et omdømme som «dølt» og «grensesprengende nørd», en extreme makeover og lengre åpningstider i kantina. Foto: Ketil Blom Haugstulen

Det blir «extreme makeover» med Gjestelista på HiOA

Gjestelista har meldt seg på i studentvalget ved Høgskolen i Oslo og Akershus. De vil ha slutt på ansattes rabatter i kantina, og stæsje opp et «dølt» og «grensesprengende nørd» Studentparlament.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Gjestelista startet opp som initiativ ved studentvalget våren 2017 på Universitetet i Oslo. Nå har initiativet spredt seg lenger ned i byen, til Høgskolen i Oslo og Akershus.

Det «usynlige» Studentparlamentet med et omdømme som «dølt» og «grensesprengende nørd» får en Extreme Makeover, om Gjestelista HiOA får det som de vil. Det må bli slutt på timeslange diskusjoner om vedtektsendringer som ikke forandrer noe for studentene. Vi vil inn med resolusjoner om studentnære saker som kantine med bedre mat og lengre åpningstider og vi er imot at ansatte får rabatt mens studentene som lever under eller er nær fattigdomsgrensa, betaler mer!

Gjestelista HiOA består av en gruppe mennesker med liten studentparlamentserfaring, men brennende hjerter for studentvelferd og vi skal bruke hjernen for å få igjennom sakene vi tror på. Studentparlamentsvalget har en helt absurd dårlig oppslutning på 10 prosent, så de som sitter i Studentparlamentet har ikke noe reelt mandat bunnet i studentmassen.

Bare se på arbeidsutvalget i fjor som uttalte seg bastant om at studentene vil flytte til Lillestrøm når spørreundersøkelsene viste at nesten alle studentene ville bli i Pilestredet og Oslo.  Så vidt jeg husker gikk de heller ikke tilbake på uttalelsen, selv om de var blitt motbevist, men de snakket heller bort uttalelsen.

Gjestelista HiOA vil høre på studentene, før vi lirer av oss bastante påstander på deres vegne.  Bare fordi man vinner et studentparlamentsvalg betyr ikke det at man snakker på vegne at alle studenter, spesielt når minst 9 av 10 ikke har stemt på deg.

Vi er imot at ansatte får rabatt i kantina mens studentene som lever under eller er nær fattigdomsgrensa, betaler mer!

Dennis Hernando Knudsen

Gjestelista HiOA vil jobbe for at alle studenter har lettere tilgang på det som skjer på «toppen» om det er i studentdemokratiet eller HiOA-administrasjonen.

De fleste studenter har fått meg seg at HiOA vil bli et universitet, men vår erfaring tilsier at de færreste vet hvilke endringer – om noen – det vil få for sitt studieløp eller hvor i prosessen HiOA er.

Til SiO skal vi kreve at semesteravgiften brukes på studentene som betaler den og ikke blir puttet på bok slik som i fjor da 13 millioner kroner(!) av semesteravgiften ikke ble brukt. Tenk de fete studentaktivitetene man kunne hatt. Om det er storslagne konserter med kjente norske eller utenlandske artister, eller små, men ofte sosiale, arrangementer slik som brettspillkveld eller filmklubbvisning.

En stemmeGjestelista HiOA kandidatene er en stemme for studentvelferd, og en stemme for et studentparlament som lytter til studentene.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS