Nord universitet har bestemt seg for å bli med på laget i Khrono, sammen med ni andre universiteter og høgskoler.

Nord går inn i Khrono

Eierskap. Nord universitet har bestemt seg for å gå inn i Khrono, sammen med ni andre universiteter og høgskoler.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nord universitet sa først nei til invitasjonen til medeierskap i Khrono, men på styremøtet 31. januar ba Nord-styret om at rektor revurderer beslutningen.

Det har nå skjedd, og i en orienteringssak som legges fram for styret 6. mars står det at Nord vil gå inn i samarbeidet om å utvikle Khrono som en nasjonal nettavis for universitets- og høgskolesektoren.

Her er det nye styret i Khrono. Hanne Sørgjerd, Espen Reiss Mathiesen, Martin Sorge Folkvord, Tore Tungodden (styreleder), Morten Hald, Berit Karseth, Linda Vaeng Sæbbe og Tina Stiegler. Steen Steensen var ikke til stede. Foto: Torkjell Trædal

Kommunikasjonssjef Andreas Førde sier til Khrono at det foreløpig ikke er avklart hvor mye penger Nord vil gå inn med.

I tillegg til OsloMet er Høgskulen på Vestlandet, NTNU, Universitetet i Agder, Universitetet i Bergen, Universitetet i Oslo, Universitetet i Stavanger, Universitetet i Sørøst-Norge og Universitetet i Tromsø med, og nå også Nord universitet.

Eier en avis fra før

Den eneste begrunnelsen Nord har hatt mot å gå inn i Khrono er at universitetet allerede eier avisen High North News, som dekker nordområde-spørsmål.

I orienteringssaken til styret lister Andreas Førde opp flere argumenter for å gå inn i Khrono. Han viser blant annet til at High North News ikke dekker saker i universitets- og høgskolesektoren på samme måte som Khrono, og derfor ikke er sammenlignbar.

Videre skriver han at deltakelse i Khrono kan bidra til å få dekket flere saker fra regionen og innenfor universitetets profilområder, og også at det gir mulighet til å påvirke retningsvalg for Khrono gjennom øverste organ.

Videre sier han det vil gi et positivt signal og styrke Nords omdømme at Nord deltar i Khrono. Han viser til at andre universiteter også har sine egne aviser, men likevel har valgt å gå inn i Khrono. Det gjelder Universitetet i Oslo, NTNU og Universitetet i Bergen, som alle har egne aviser.

Avtalen mellom universitetene og høgskolene som har gått inn i Khrono utløper 31.12.2021, og i perioden fram til det skal det utarbeides en ny eierskapsstruktur for avisen.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS