Eksamenslokalene i Silurveien 2 i Oslo vil ha plass til omtrent 400 studenter. Foto: Nicklas Knudsen

HiOA har leid seg plass til digitale eksamener

Digitale eksamener ved Høgskolen i Oslo og Akershus skal fra høsten 2017 gjennomføres i samme bygg som Universitetet i Oslo bruker. Det frigjør lesesalsplasser i eksamenstiden.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Studenter ved Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) skal gjennomføre sine digitale eksamener i Silurveien 2 fra skoleåret 2017/2018.

Det ble klart da HiOA signerte kontrakt om leie av lokaler av Selvaag med plass til ca. 400 studenter.

Stasjonære pc-er klare til bruk

Marianne Brattland, studiedirektør ved HiOA, sier at de nå ser fram til å profesjonalisere og øke kvaliteten på eksamensgjennomføringen. 

— Vi gleder oss til å ønske studentene velkommen til et nytt lokale med stasjonære pc-er klare til bruk. Eksamensdagen er en viktig dag for studentene. Derfor ønsker vi å sørge for at rammen rundt denne dagen blir den aller beste, sier Brattland.

(Hvert år gjennomfører omlag 35.000 kandidater eksamen under tilsyn hos HiOA. Foto: Henriette Dæhli)

Nå blir eksamen mulig hele året, og vi frigjør undervisnings-rom og lesesaler.

Marianne Brattland

Flere lesesalplasser

Ifølge Brattland tok Program for digitalisering av utdanning ved høgskolen initiativ til å se på nye løsninger for gjennomføre eksamen på best mulig måte. Dette på bakgrunn av at HiOA har utfordringer knyttet til kapasitet på rom til undervisning og eksamen.

— Nå blir eksamen mulig hele året, og vi frigjør undervisningsrom og lesesaler i Pilestredet og på Kjeller, sier studiedirektøren.

Brattland ser for seg flere fordeler ved å leie lokaler i Silurveien 2.

— Store og oversiktlige lokaler med stasjonære pc-er åpner også opp for at man kan legge relevant undervisning dit, sier hun.

(UiO flyttet digitale eksamener til Silurveien 2 i 2016. Foto: Henriette Dæhli)

Samarbeid med Universitetet i Oslo

Universitetet i Oslo (UiO) startet i fjor sin «eksamensfabrikk» i Silurveien 2. Ifølge studiedirektør Brattland har universitetet rapportert om fornøyde studenter og ansatte.

Da Universitetet i Oslo åpnet lokalene i september 2016 var det med en fornøyd rektor Ole Petter Ottersen i spissen og flere studentrepresentanter. 

— Det er enorme dimensjoner over dette eksamenslokalet. Over 20.000 studenter skal ta eksamenene sine her før juleferien. I løpet av et år går 60.000 studenter gjennom en eksamen på UiO. Det er flere personer enn det er innbyggere i en by som for eksempel Tønsberg. For UiO er det fantastisk at vi nå kan ta i bruk dette lokalet. Det er en svært viktig komponent i arbeidet vårt for studiekvalitet, sa Ole Petter Ottersen. 

Studiedirektør Brattland ved HiOA sier de til nå har hatt et godt samarbeid med UiO knyttet til de nye eksamenslokalene.

— Vi går nå i gang med å konkretisere muligheter for noe sambruk av lokaler og tjenester, sier Brattland.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS