Pionér på pc-eksamen

Høgskolelektor Ingebrigt Aasbø ved Institutt for økonomi og administrasjon har arrangert eksamen i finansregnskap og bedriftsøkonomi på pc i mange år.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Aasbø er en pionér når det gjelder pc-baserte eksamener på Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA). Før jul hadde han over 200 studenter oppe til eksamen på pc i løpet av en dag. Ellers på høgskolen foregår skoleeksamener i all hovedsak på gamlemåten med penn og papir.

Pc-eksamenene holdes i bachelorkurset finansregnskap med ikt og bedriftsøkonomi 1 med ikt på årsstudiet i økonomi og ledelse.

– Det er litt av et styr å få det til. Vi okkuperer omtrent alt som finnes av it-utstyr i Pilestredet 35 denne dagen, og har også måttet låne datarommene på ingeniørutdanningene, sier han.

Anbefaler å droppe papir

Til tross for en del praktiske problemer med å skaffe til veie nok maskiner til alle eksamenkandidatene, er eksamen på pc noe han virkelig anbefaler andre å ta i bruk.

Gjennom-føringen av pc-eksamen har gått bra hver gang

Ingebrigt Aasbø

– Fordelen for meg som skal vurdere besvarelsene er at det aldri er noe tvil om hva studenten har gjort, og for studentene er fordelen at det blir mer realistisk. De er mer og mer vant til å jobbe på pc, og kan bruke regneark slik som man gjør ute i den virkelige verden, sier Aasbø.

Få som jukser

Han forteller at studentassistenter passer på at alt går riktig for seg.

– Jeg er striks og vil ha rettferdighet for studentene. Vi har hatt noen få tilfeller av juks opp i gjennom årene, men dette er ikke noe stort problem. Det er ikke lov å gå på nett eller bruke kommunikasjonsmidler, og studentene tør heller ikke gjøre det. De vet at det er lett for oss å følge med på hva de har gjort, sier Aasbø.

Hans inntrykk er at studentene er fornøyde med ordningen.

Viktig å lagre..

– Gjennomføringen av pc-eksamen har gått bra hver gang, med god hjelp fra it-avdelingen. Det har skjedd i enkelte tilfeller at studentene er blitt sinte fordi dataen kutter ut akkurat når eksamen er over, for eksempel kl. 14. De som ikke har lagret da, er ille ute, og noen har grått og vært sinte fordi dette er så strengt, sier han.

Aasbø har gjennomført pc-eksamener i mange år, han anslår ca 15 år. Han var også tidlig ute med å bruke pc under forelesningene og sluttet å skrive på tavle midt på 90-tallet.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS