Stemte ned forslag om komité for å leite etter rektorkandidatar. — For seint 12. september 2024 - 18:39
— Universitetene vet ikke hvilke verdier de sitter på Ingen må ha monopol på å kommersialisere forskning fra universiteter og høgskoler, mener Kyrre Lekve.
NIFU vil grunnfinansiere kommersialiseringssystem For å sikre en bærekraftig modell for kommersialisering av forskning foreslår et NIFU-prosjekt at de såkalte TTO-ene ved universitet og høgskoler grunnfinansieres.
Ønsker 100 millioner og mer kontroll over pengene — og permisjon til forskere Universitetenes innovasjonsselskaper, TTO-ene, ber om mer penger og insentiver— og peker på at universitetene må endre seg — for at man skal få kommersialisert mer forskning.
Gir millioner til innovasjon midt i krisetider Innovasjonsmiljøene merker koronakrisen. Nå kommer gründer-pakke fra regjeringa. Og midt i alt sammen gir NTNU ut millioner til fire prosjekter.
Kaster direktøren i innovasjons-selskap Styret i VIS — Vestlandets innovasjonsselskap vil finne en ny direktør. Dermed avsetter de Anders Haugland, som selv gjerne skulle fortsatt.
Foreslår å splitte opp ansvaret for innovasjon Innovasjonsselskapet til Universitetet i Oslo lykkes med å selge livsvitenskap. Resten kan universitetet ta seg av, foreslår ny rapport.
TTO-debatten er et sidespor Resultatet av virkemiddelgjennomgangen må sikre at potensiale for innovasjon fra universitets- og høgskolesektoren utløses, mener Toril Nagelhus Hernes og Per Morten Sandset.
Private investorer tjener stort på salg av forskningsselskaper som staten har sponset med 170 millioner Innovasjon. 28 oppstartselskaper fra forskningsmiljøene har mottatt 170 millioner kroner fra Forskningsrådet og Innovasjon Norge. Når de samme selskapene selges, tjener private fondsforvaltere penger. Men investorene skaffer selskapene enda større verdier, påpeker både investor og TTO-direktør.
Det akademiske paradokset om innovasjon Innovasjon. Debatten om kommersialisering av forskningsresultater og TTO-enes rolle har vært interessant å følge. Så langt har den løpt uten at rammebetingelsene for forskerne som ønsker å bidra er blitt problematisert.
De eier selskapene som er basert på offentlig finansiert forskning Innovasjon. Brødrene Robinson, IT-legende Rolf Skår og en av Norges rikeste. De er blant dem som eier flest selskaper basert på forskning fra universiteter og universitetssykehus. Men det er for få investorer med kompetanse til å investere i oppstartselskaper, mener både investorer selv og universitetene.
Ingen særnorsk modell for kommersialisering Innovasjon. Kyrre Lekve fortsetter å argumentere for at de norske TTO-ene bør legges ned, og at teknologioverføringsfunksjonen bør dekkes av interne universitetsenheter. For tynt til å konkludere, mener tre forskere.
Innovasjon: Universitetene med eierandeler i over 500 selskaper og fond Selskaper. Siden 2011 har de norske universitetene hatt eierskap i minst 526 selskaper og investeringsfond, gjennom sine innovasjonsbedrifter — TTO-ene.
Det er bare når vi vet hva resultatene faktisk er, at vi kan trekke konklusjoner om hva vi bør gjøre Innovasjon. Frykten for å bli talt er sterk i Norge, så våre tall blir møtt med kraftige motargumenter. Men vi kan ikke se at selve konklusjonene våre har blitt vesentlig rokket, oppsummerer Kyrre Lekve i Simula.
Kommersialisering av forskning handler ikke om å gjøre oss rike Innovasjon. Simulas Kyrre Lekve drar konklusjoner ut fra et datagrunnlag som er svakt, og som ikke er tilpasset oppdraget norske TTO-er skal levere på: Verdiskaping i bred forstand, skriver seks TTO-ledere.
Jeg er rimelig sikker på at vi vil være stolte av innovasjoner som oppstår også i årene framover Folkeopplysning. Innovasjon er noe universitetet ikke kan gjøre alene, skriver dekan Morten Dæhlen.
Veien til kommersialisering og nyskaping må bli kortere Kommersialisering. Vi ønsker velkommen en diskusjon om hvor godt systemene for kommersialisering av forskningsresultater fungerer, skriver Iselin Nybø og Torbjørn Røe Isaksen.
Innovasjon ved et universitet er mye mer enn oppgaver knyttet til teknologioverføring Innovasjon. Universitetet i Oslos viserektor for innovasjon er uenig med Kyrre Lekve i Simula: TTO-ordningen bør ikke vrakes.
Er den norske modellen for kommersialisering virkelig så spesiell? Kommersialisering. Jeg ser meg nødt til å konstatere at Simularapporten i aller høyeste grad beskriver problemstillinger som også er internasjonale, skriver Randi Elisabeth Taxt ved Vestlandets innovasjonsselskap.
Ny forskning om innovasjon: Ikke TTO-enes eksistens som bør diskuteres Innovasjon. Det stemmer ikke at det er særnorsk å organisere teknologioverføringsbedrifter (TTO-er) slik Norge gjør, mener forfatter bak fersk forskningsartikkel. — TTO-ene kan være hensiktsmessige hvis de har rett kompetanse, sier Knut Jørgen Egelie.
Kommersialisering: Det er lite troverdig at det er dårlig stelt i Norge Innovasjon. Det finnes en rekke eksempler der forskning ved norske universiteter har ledet til kommersielle suksesser, skriver professor Einar Rasmussen ved Nord universitet.
Kyrre Lekve: Leverer TTO-ene godt nok? Kommersialisering. Er universitetene fornøyd med den økonomiske avkastningen av de om lag 400 millionene som årlig investeres i TTO-ene, spør Kyrre Lekve.
Uheldig særnorsk modell for kommersialisering Innovasjon. Norske universiteter har «outsourcet» sin innovasjon til Technology Transfer Offices (TTO). Etter vårt syn fører dette til svak innovasjonsaktivitet ved universitetene, skriver Simulas Kyrre Lekve som svar på kritikk av han han vil legge ned TTO-ordningen.
Verdiskaping under radaren Innovasjon. Ikke alle innovative bidrag fra forskningen på universitetene er enkle å måle, skriver prorektor på Universitetet i Stavanger. Han har innvendinger mot kritikken som er fremmet denne uka.
Lekve og Simula bommer om innovasjon Innovasjon. Kyrre Lekve og Simula bommer grovt når de hevder at løsningen er å legge ned dagens teknologioverføringsbedrifter (TTO), skriver de administrerende direktørene i seks TTO-er.
Slik vil toppene sikre at flere gode ideer blir kommersielle suksesser Innovasjon. Toppene ved universiteter og innovasjonsmiljøer er enige om at mer forskning bør kommersialiseres. Flere tar til orde for å knytte kommersialiseringsarbeidet tettere til fagmiljøene.
Mener universitetene mislykkes i å kommersialisere forskning Innovasjon. Kyrre Lekve, nestleder i Simula, vil legge ned universitentenes «technology transfer offices» (TTO), som jobber med å omsette forskning til kommersielle selskaper. Simula mener TTO-ene skaper for lite verdier, men direktør i en av TTO-ene mener det er Simulas beregninger som har lite verdi.
Blir største eigar i NTNU-inkubator Inkubator. Selskapet T:Lab kjøper NTNU Technology Transfer sin eigardel i NTNU-inkubator.
Vil ha mer kommersialisering: Ny rapport foreslår mer penger til forskernes lommebok Kommersialisering. Torbjørn Røe Isaksen har bedt om forslag til kommersialisering av forskning. Ett av svarene er at forskerne og fagmiljøene skal beholde langt mer av inntektene.
Etterlyst: Gode insentiver for kommersialisering av forskning Innovasjon. I Norge bruker universiteter og høgskoler en halv milliard i året på å kommersialisere forskning. Kritikerne mener det går altfor sakte. — Når det ikke måles, gjøres det ikke, sier Foreningen for innovasjonsselskaper.
Forskning på vei til skyene Innovasjon. Seram Coatings begynte som en forskningsidé på NTNU. Nå, tre år senere, begynner de kanskje å tjene penger. Men daglig leder, Gisle Østereng, mener vilkårene for å kommersialisere forskning er for dårlige.
Foss frykter ulovlig bruk av tilskudd i flere statlige forskningsselskaper Kritikk. Riksrevisjonen frykter at forskningsselskaper under Kunnskapsdepartementet bruker tilskuddsmidler til å bygge opp egenkapital, i strid med tilskuddsreglene. Samlet mottok selskapene over en milliard kroner i tilskudd i 2016.
Nyeste artikler
Må si opp opptil 20 ansatte. Hvem som ryker skal avgjøres i vinter
Tross budsjettkutt — vi må satse på ingeniør- og teknologiutdanning
Ansatte og studenter kan ha blitt utsatt for livsfarlig asbest på NTNU
Stemte ned forslag om komité for å leite etter rektorkandidatar. — For seint
Snart universitet: — En gledens dag for studentene
Mest lest
Kom fra Somalia og ble taxisjåfør i Norge. Nå er han professor
Nå kommer Norges 11. universitet
Endret fra karakterer til bestått eller ikke bestått: Bestått tilsvarer E
Ansatte dekanens mann mens ansatte venter på å bli oppsagt. — Uelegant
Universitetet i Bergen gir etter for Trond Mohn