Roper varsku om varsling Både hovedverneombudet og varamedlem i høgskolestyret, frykter for varslingsinstituttet og for varsleres rettssikkerhet ved HiOA. Særlig urolige er de over at varslingssaken har blitt tatt opp bak lukkede dører i to styremøter.
Ikke gyldig styrevedtak i varslersaken To av landets fremste eksperter på området mener at styret ved HiOA ikke har truffet et gyldig vedtak i sensursaken mot varsleren Einar Belsom.
Reagerte på voteringsorden og stilte spørsmål om lovlighet Det oppstod debatt om voteringsorden og om vedtaket som ble gjort faktisk er lovlig, da ingen av forslagene til vedtak i varslersaken fikk alminnelig flertall i høgskolestyremøte ved HiOA.
Varsleren Belsom ber om bistand fra departementet Varsleren Einar Belsom ved HiOA har sendt brev til Kunnskapsdepartementet og ber om avklaringer om det han mener er kjernen i varslersaken om sensurmetoder ved høgskolen. Han ber også departementet om å se på hans brev som en varslersak.
Departementet gir ingen klare svar i varslersaken Departementet har svart på høgskolens spørsmål vedrørende sensur i varslersaken. Varsler Einar Belsom er skuffet og mener at HiOA ikke har spurt om det som er sakens kjerne: Rettferdig sensur. HiOA skal likevel gå gjennom sensurreglene sine.
Tar varslersaken svært alvorlig Høgskoleledelsen ser svært alvorlig på varslingssaken. Hvis det skulle vise seg at HiOA har brukt ulovlige sensureringsmetoder er det selvsagt svært alvorlig.
Nyeste artikler
Forskning i Forsvaret i sterk vekst. NTNU i Ålesund vil være med
«Nå må vi si stopp!» Guro Lind mobiliserer til protestaksjon
Bemanning og kompetanse i fremtidens helsetjenester starter med studentene
Historieprofessor fikk 11.300 om dagen for EU-rapport
Realnedgang for universiteter og høgskoler, mer til fagskoler
Mest lest
«Pornoprofessor» sparka for andre gong
Fryktar maktmisbruk og trynefaktor i rekruttering til universitetet
Disse skal granske Norges mest publiserende forsker
— Det er regnearkenes seier over den sunne fornuft
Privat høgskole utelukker ikke oppsigelser. 31 årsverk skal bort