null Foto: Skjalg Bøhmer Vold

Tar varslersaken svært alvorlig

Høgskoleledelsen ser svært alvorlig på varslingssaken. Hvis det skulle vise seg at HiOA har brukt ulovlige sensureringsmetoder er det selvsagt svært alvorlig.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Jeg er opptatt av å ta vare på studentene som her er berørt, og vil sørge for at de ikke blir skadelidende. Det er mitt ansvar å sørge for at HiOA følger gjeldene lover og regler. Hvis det skulle vise seg at vi bryter reglene for sensurering vil jeg rydde opp i det.

Praksisen knyttet til karakterfastsettelsen som er omtalt som ulovlig i Varslingsnemdas rapport er en vel etablert praksis. Det er viktig for meg å understreke at våre medarbeidere således har håndtert saken i tråd med HiOAs gjeldene regler og praksis. Jeg har søkt juridisk bistand hos Kunnskapsdepartementet fordi behandlingen av denne saken er prinsipiell, og handler om en fortolkning av Universitets- og høgskoleloven.  Jeg vil legge frem saken for styret så snart svar fra KD foreligger. Utover det jeg nå har sagt ønsker jeg ikke nå å kommentere det øvrige innholdet i rapporten ytterligere. Svar fra KD er forventet i slutten av denne uken.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS