valg i Norsk studentorganisasjon:

En fjerde kandidat vil lede velferdarbeidet til NSO

Dagen før hele kandidatlisten offentliggjøres avslører Marius Frans Linus Hillestad (27) at han også stiller til vervet som velferds- og likestillingsansvarlig i Norsk studentorganisasjon.

Etter en lite pause er Hillestad nå klar for å jobbe med de store sakene igjen.
Publisert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I morgen, onsdag 18. mars, offentliggjøring Norsk studentorgansasjon (NSO) listen over alle som har stilt til sentrale verv i organisasjonen. Khrono har skrevet om dem som har valgt å dele dette før denne fristen.

Fakta

Norsk studentorganisasjon

  • Norsk studentorganisasjon (NSO) er en nasjonal interesseorganisasjon for 30 ulike studentdemokrati ved norske universiteter og høyskoler. Studentdemokratiene representerer om lag 230 000 studenter. NSO er partipolitisk uavhengig.
  • NSO ble stiftet 1. juli 2010. Organisasjonen er en sammenslåing av de tidligere studentorganisasjonene Norsk Studentunion (NSU) og Studentenes Landsforbund (StL).
  • NSO får store deler av sitt driftsbudsjett finansiert gjennom semesteravgiften studenter i Norge betaler.
  • 17.-19. april velges det mest sannsynlig ny ledelse , men selve landsmøtet har blitt utsatt på grunn av koronakrisen.
  • Fristen for å stille til arbeidsutvalget (AU) og bli vurdert av valgkomiteen var 12. mars.
  • 18. mars klokken 12 offentliggjøres hele listen over kandidater til ledelsen.
  • Kine Nossen er leder av valgkomiteen.

Kilde: NSO

Marius Frans Linus Hillestad (27) offentliggjør nå helt på tampen at han også stiller som velferds- og likestillingsansvarlig. Han konkurrerer dermed om plassen mot både Preben Reinaas Rotlid, Jonas Økland og Henriette Seim.

Bakgrunn fra velferdsting

Hillestad tar for tiden en bachelorgrad i medievitenskap ved Universitetet i Oslo (UiO). Han har tidligere også studert engelsk.

Hillestad var en del av arbeidsutvalget til Velferdstinget i Oslo og Akershus mellom 2018 og 2019, og leder nå studentutvalget på Det humanistiske fakultet ved UiO. Han har også vært lokalpolitiker i Frogn kommune for Arbeiderpartiet, som vara i kommunestyret mellom 2015 og 2019.

Etter en lite pause er Hillestad nå klar for å jobbe med de store sakene igjen. Hillestad mener han har opparbeidet seg nyttig kompetanse for NSO, og er klar for å bidra i arbeidsutvalget.

— Jeg vil at studenter skal vite at de har en stemme, og at de veldig ofte blir hørt på og får gjennom ting, sier Hillestad til Khrono.

Endret mening om verv

Han trodde han skulle stille som fag- og læringsmiljøansvarlig helt til han satt og skulle fylle ut kandidatskjemaet.

— Da ble det tydelig at det var velferds- og likestillingsansvarlig-vervet jeg skulle stille til, sier han.

Hillestad sier han ønsker å jobbe med organisasjonsutvikling og medlemslag.

— Skillene mellom velferd og læringsmiljø er ikke alltid like lette å se. Her er det mye overlapp.

NSO sitt landsmøte skulle blitt gjennomført 17.-19. april. Nå er landsmøtet avlyst på grunn av koronakrisen, men det er sannsynlig at personvalgene vil bli gjennomført digitalt likevel.

Powered by Labrador CMS