Rune Dahl Fitjar er prosjektleder for RUNIN. Foto: Universitetet i Stavanger
Rune Dahl Fitjar er prosjektleder for RUNIN. Foto: Universitetet i Stavanger

Stavanger skal lede EU-prosjekt til 35 millioner

Universitetet i Stavanger skal sammen med seks andre institusjoner ruste unge innovasjonsforskere til å bidra til nyskaping.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Et stort europeisk forskningsprosjekt, ledet av Universitetet i Stavanger (UiS) har mottatt midler til et prosjekt som skal forske hvordan universitetene kan bidra til innovasjon, økonomisk vekst og regional utvikling.

Prosjektet kalles RUNIN (The Role of Universities in Innovation and Regional Development) og UiS har fått ansvar for å koordinere prosjektet. Det var UiS som først omtalte saken på sine nettsider. 

Rune Dahl Fitjar, professor ved UiS, skal lede forskningen fra Stavanger og er glad for at deres prosjekt ble plukket opp.

Søkte for tredje gang

— Det var veldig kjekt. Vi har søkt om midler i tre år nå, så det var nesten ikke til å tro da vi fikk innvilget pengene, sier Fitjar, til Khrono.

Universitetspartnere i prosjektet er Universitetet i Stavanger, Norge, Aalborg Universitet i Danmark, University of Lincoln i Storbritannia, Universiteit Twente i Nederland, Universitat Autonoma de Barcelona i Spania, Linköping Universitet i Sverige og Universidade de Aveiro i Portugal, skriver UiS på sine nettsider. 

Prosjektet er støttet av EUs innovasjonsprogram Horizon 2020 og universitetene har tilsammen mottatt 35 millioner kroner. 

Totalt 14 stipendiater skal delta i prosjektet, hvorav to skal være knyttet til UiS.  RUNIN skal blant annet finansiere opplæringen av studentene.

Innovasjon

— Prosjektet handler blant annet om hva slags måter universiteter bidrar til regional utvikling i ulike land, og derfor søker vi nå etter stipendiater, sier professoren. 

Prosjektet har som mål om å utdanne yngre forskere til å bidra til nyskaping i det regionale næringsliv. De ulike stipendiatene skal forske på hvordan universiteter bidrar til regional utvikling på ulike måter. 

RUNIN skal også samarbeide med det regionale næringslivet. Stipendiatene får praksisopphold eller kontorplass ved regionale utviklingsselskaper. I tillegg skal alle 14 ha to utvekslingsopphold til enten bedrifter eller universiteter.

Prosjektet ble satt igang 1. september og er nå i en oppstartsfase. Stipendiatene begynner på sin PhD-utdannelse 1. februar neste år og skal være ferdig innen 1. september 2020.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS