Som en del av bli-kjent aktivitetene under jentevorset ble det arrangert limbo-konkurranse. Foto: Ismail Yasir Özkan

Pent og pyntelig vorspiel før årets togaparty ved HiOA

Lapdance var byttet ut med limbo, og mannlige servitører i bar overkropp og Chippendales-look, erstattet av togakledte jenter på ingeniørjentenes vorspiel i år.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Jentevorspielet før det tradisjonelle togapartyet for ingeniørstudentene gikk pent og pyntelig for seg i år. Tilsvarende arrangement under fadderuka ved Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) i fjor, høstet kritikk fra både dekan og prorektor, etter at jenter som var til stedet på vorspielet fortalte til Khrono om hvordan de mannlige servitørene iført kun tversover og bukse ga jentene lapdance og mye alkohol. 

— Dette synes å være utenfor det vi kan tolerere på arrangementer på høgskolen, sa dekan Petter Øyan den gangen.

— Slike arrangementer som det vises til her, dersom det medfører riktighet, ønsker vi ikke på institusjonen vår. Dette er slik det beskrives, helt uakseptabelt, sa prorektor Olgunn Ransedokken.

Les også: Sexdans og fri flyt av alkohol på fadderfest 

Khrono fikk ikke være tilstede på fjorårets fest, men i år  hadde faddestyret lagt seg på en annen og mer åpen linje. Få timer før festen startet fredag, ringte de Khrono og inviterte oss med på det to timer lange vorspielet til ingeniørjentene.  

Jentevors og god stemning

Som vanlig arrangeres togafesten på studentpuben «Kroa» i Pilestredet 35 på høgskolens lokaler. Dørene åpner kl. 17 for et vorspiel som er kun for jentene fram til kl. 19. Formålet med jentevorset er at jentene, som er i klart mindretall på fakultetet, skal kunne bli bedre kjent med hverandre.

Veggene er pyntet med ballonger og serpentiner. Bordene er dekket til med hvite duker og skåler med snacks. Musikken er på. Lysene er dempet. Stemningen er god. 

Etterhvert som tiden går, kommer jentene ikledd hvite togaer inn i lokalet. De korte og lange lakene som jentene har på seg, passer godt sammen med lokalets øvrige dekorasjon. De første som kommer inn får servert gratis velkomsdrink ved døra, der de også kan velge et alkoholfritt alternativ.

 Etter en halvtimes tid med bli-kjent runder og mingling, er det klart for et slags rebusløp inne i lokalet. Det er satt opp fire poster der jentene får poeng for å utføre ulike oppgaver. 

Første gang på togaparty

En fersk student på togapartyet er Hanna (20) (t.v. bildet under) som skal studere energi og miljø på høgskolen etter to friår. Det er første gang hun er med på en togafest og synes at det er morsommere enn russetiden.

—Vi er alle sammen mer voksne nå enn da vi var russe. Vi klarer å kose oss uten å ta av for mye, sier hun.

Både hun og May (bildet under t.h.) er enige om at jentene tar festen rolig, men tror at det kommer til å ta av mer når gutta kommer senere i kveld.

- Jeg tror at guttene har store forventninger til festen ikveld. Vi får bare vente og se hvordan stemningen blir da de kommer. Det verste som kan skje er jo at man bare drar hjem, sier Hanna.

- På samme nivå

May (20) (t.h. bildet under) er også ny på HiOA. Etter et par år med forskjellige studier i Tromsø, valgte hun å utdanne seg til byggingeniør på høgskolen. Hun har bare godt å si om togafesten og hele fadderopplegget.

—Det er et godt tiltak fordi vi kler oss likt alle sammen. Vi har alle sammen på togaer som er litt kleine og pinlige, men det gjør at vi alle er på samme nivå. Dermed er det mye lettere å bli kjent med folk, poengterer hun og legger til:

— Jeg er faktisk imponert over hvor mange pene jenter det finnes på ingeniørutdanningen. Også er alle sammen så veldig hyggelige, sier hun.

May har lest artikkelen om fjorårets togaparty og fått med seg kritikken opplegget fikk, men dette har ikke stoppet henne fra å delta i årets arrangement.

— Jeg tror dette blir veldig bra jeg, litt fest og lapdance, det er ikke ille det? spør hun

Nødvendig med «dameaften»

Amina Guez Guez (bildet under) er både fadderkoordinator ved Fakultet for teknologi, kunst og design og leder av fadderstyret samme sted. Hun mener atjentevorspiel før togapartyet er en god anledning for kvinnelige studenter til å bli kjent med andre jenter.

— Vi har fått gode tilbakemeldinger fra togafestene og ser samtidig at det trengs og arrangeres en slik jentekveld siden det er få jenter på ingeniørutdanningen. Jenter trenger å bli sett av andre jenter, sier hun og legger til at hun tror at togakvelden kan bidra til at mange jenter ikke faller ut av studiet.

Med gratis konserter, grillfester, bar til bar-runder, beachparty og rebusløp er fadderperioden ved Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) godt i gang. Fadderne og de nye studentene ved to av fakultetene, lærerstudiet og samfunnsfag avslutter sine fadderfester denne helga, mens fadderstyrene ved Fakultet for teknologi, kunst og design og Fakultet for helsefag har valgt å ha en fadderuke til. 

Khrono ut og gutta inn

Studentene ved alle de fire fakultetene har som tidligere år sine egne fadderarrangementer i tillegg til høgskolens felles fadderprogram. Et av disse arrangementene er det nærmest tradisjonelle togapartyet til ingeniørstudentene ved Fakultet for teknologi, kunst og design (TKD) som arrangeres hvert år. Klokka 1930 var det klart for guttas inntreden på togapartyet, og Khrono forlot festen. Det var avtalt på forhånd. 

(Khrono har også vært på beachparty med helsfagstudentene. Videoeportasje herfra publiseres søndag). 

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS