Får medisin-samarbeid

Leger, sykepleiere og paramedics fikk øve på samarbeid.

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Selv om de tre yrkesgruppene lege, sykepleier og paramedic har mye med hverandre å gjøre i yrkeshverdagen, har de hatt for lite samarbeid i løpet av utdanningen, mente Nord universitet og Sykehuset Levanger. 

Seniorkonsulent Lars Ove Reinaas ved Nord universitet og avdelingsoverlege Håkon Trønnes ved anestesiavdelingen på Sykehuset Levanger har samarbeidet om å lage en felles akuttmedisinsk fagdag for turnuskandidater, ambulanselærlinger og sykepleiestudenter.

Fagdagen ble gjennomført som en øvelse ved Nord universitet i Levanger, hvor en ulykke krevde livreddende tiltak. I tillegg var deltakerne på en sykehusavdeling, der skadene ble verre, ifølge en pressemelding fra Nord universitet.

I alt deltok 12 tredjeårs sykepleiestudenter fra Nord universitet på fagdagen, sammen med fire ambulansefaglærlinger og fire turnuskandidater fra Helse Nord-Trøndelag.

Lege Sindre Gartland Wahlstrøm sier til Nord universitets hjemmesider at han opplevde øvelsen som verdifull:

— Det er utrolig nyttig også for oss som er leger å få se hvordan utdanninga foregår for sykepleiere og ambulansearbeidere. Vi samarbeider mye med de i det daglige, og dette gir oss mye mer forståelse for hverandres arbeidssituasjon og oppgaver, sier Wahlstrøm.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS