Student døde på Trolltunga

På ett år har to UiB-studenter omkommet etter tur i norsk natur.

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den 24 år gamle studenten som omkom på Trolltunga lørdag, er den andre studenten ved Universitetet i Bergen (UiB) som har mistet livet under turer i norsk natur i løpet av det siste året.

Navnet er nå frigitt, og det var den australske studenten Kristi Kafcaloudis, som falt ned fra fjellhyllen og omkom lørdag kveld, skriver På Høyden.

«Ulykka skjedde då den omkomne skulle gå ut på sjølve Trolltunga for å bli fotografert.  I det nokre steinar til høgre, inst inne på Trolltunga skulle forserast, mista den omkomne balansen, fekk overbalanse og fall 200-300 meter ned i juvet.» skriver politiet i en pressemelding.


– Det var med stor sorg at vi fikk meldingen. Nå tenker vi selvsagt på hennes pårørende og familie i hjemlandet, og hennes studiekamerater, sier UiB-rektor Dag Rune Olsen

Turen var ikke arrangert av universitetet, men en privat tur som flere internasjonale studenter hadde dratt på. Mange av studentene skal være bosatt på Fantoft studentby.

Kafcaloudis var i følge med to andre studenter da ulykken skjedde, men de tre skal også ha hatt kontakt med en større gruppe bergensstudenter underveis.


Det blir arrangert et informasjonsmøte for turdeltakerne og andre studenter fra det internasjonale miljøet i dag. Der vil blant annet politiet gi opplysninger om ulykken, og deltakerne får tilbud om krisehjelp. Noen av dem har allerede fått oppfølging fra Bergen kommunes livskrisehjelp.

Den avdøde var student ved Det humanistiske fakultet, og fulgte undervisning for utenlandske studenter.


I oktober i fjor omkom en mannlig, tysk student etter et fall nær en foss i Nærøyfjorden. Dermed er helgens ulykke den andre som rammer internasjonale studenter i Bergen på mindre enn ett år. Heller ikke dette dødsfallet skjedde på en tur arrangert av UiB eller Utdanning i Bergen, som er et tilbud til internasjonale studenter i byen.

Turene de arrangerer er svært populære, men fjellturer i norske fjell kan være krevende for en del studenter.

– Man må ha litt erfaring først. Trolltunga er en veldig stor tur. Selv byfjellene kan være utfordrende om man ikke har gått noe særlig i fjellet, sier Greene.

 

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS