UiA

Får 5 millioner for å skolere ingeniører i havvind

Universitetet i Agder får 5,1 millioner kroner fra regjeringa for å tilby ingeniører videreutdanning i havvindteknologi. 

Regjeringa vil satse på havvind og gir penger til videreutdanning av ingeniører. På bildet ser vi havvindturbiner fra Equinors Dudgeon Offshore Wind Farm.
Publisert Oppdatert

— Vi er veldig fornøyde med å ha landet dette. Det er viktig å møte behovene i arbeidslivet og legge til rette for påfyll av kompetanse og utvikling for industribedrifter i hele Norge, sier professor Geir Grasmo ved Institutt for ingeniørvitenskap på nettsida til Universitetet i Agder

Grasmo leder UiAs teknologiske havenergisatsing, som nå vil tilby videreutdanning i havvindteknologi for ingeniører i industribedrifter i hele Norge. 

Tar for seg flere sider ved havvind

Mesteparten av undervisninga vil foregå digitalt slik at tilbudet blir tilgjengelig for alle og blir gjennomført på deltid. Det er på 30 studiepoeng og blir gratis for ansatte og bedriftene der de jobber. 

Professor Sathyajith Mathew er prosjektleder for videreutdanninga. På UiAs nettside forteller han at mesteparten av studiet handler om havvindteknologi, men de vil også berøre sosialøkonomiske, miljømessige og juridiske sider ved havvind. 

Mastergrad kommer om ett år

Havvind er i skuddet ved Universitetet i Agder. Høsten 2024 tilbyr de blant annet mastergradsutdanning innen havvind i samarbeid med næringslivet. 

— Utdanningstilbudet vil bidra til at Agder tar en ledende nasjonal posisjon på havvind. Universitet i Agder har en naturlig rolle for at det bygges sterke kompetansemiljøet i regionen. Det legger grunnlaget for nye arbeidsplasser og grønn verdiskaping både lokalt og nasjonalt, sa rektor Sunniva Whittaker ved Universitet i Agder da det ble kjent at de oppretter et slikt utdanningstilbud. 

Også NTNU fikk penger

Det er ikke bare Universitetet i Agder som får glede av denne typen midler. I fjor fikk blant annet NTNU tilsvarende pengestøtte. De brukte dem til å tilby en emneserie innen havvind, som hadde over 100 søkere våren 2023. 

Tilbudet var nett- og samlingsbasert og rettet mot ansatte i olje- og gassindustrien som ønsker å lære mer om havvind. 

Oppdatert 11/8: La til opplysning om NTNUs tilbud

Powered by Labrador CMS