Hallen i Studenthuset på OsloMets campus i Pilestredet er i flittig bruk til studier og gruppearbeid. Det var her fellesadministrasjonen ville ha sitt julebord. Foto: Thomas Gundersen, Zinc

OsloMet flytter julebord etter studentprotest

Festing. Det blir likevel ikke julebord for OsloMet-ansatte i Studenthuset. Etter protester fra studentene blir julebordet flyttet.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fellesadministrasjonen ved OsloMet skulle hatt julebord i Studenthuset i Pilestredet 52 fredag 7. desember. Det skapte reaksjoner blant studentene, som ville blitt kastet ut fra lokalene der de er i sluttspurten med forberedelser til eksamen. Nå snur OsloMet-ledelsen og festen blir flyttet.

Forstår reaksjonene

Direktør for digitalisering og infrastruktur, Asbjørn Seim, har bestemt seg for å komme studentene i møte.

— Vi forstår godt studentenes reaksjoner mot at vi opptar lokalet som brukes aktivt til studier og gruppearbeid. Det er viktig for oss at vi legger best mulig til rette for at studentene får en god eksamenstid, og vi flytter derfor arrangementet vårt, sier han.

Vi forstår godt studentenes reaksjoner mot at vi opptar lokalet som brukes aktivt til studier og gruppearbeid.

Asbjørn Seim

—Nå har vi jobbet videre med å lete etter et passende ledig lokale, og har funnet en annen løsning, sier han.

Seim sier at de ser på ulike alternative lokaler, og at administrasjonsbygget i Pilestredet 46 er et av alternativene.

Vil lage retningslinjer for bruk

Seim sier at de vil jobbe med å komme fram til retningslinjer for bruken av lokalene i Studenthuset.

— Vi er enige med studentene i at vi trenger retningslinjer for å regulere bruken av disse lokalene for å unngå interessekonflikter for fremtiden. Vi ønsker å finne løsninger på dette sammen med studentene, sier han.

Fornøyd studentleder

Leder av Studentparlamentet ved OsloMet, Bjørn Harald H. Garborg er glad for at OsloMet-ledelsen flytter festen.

— Jeg setter pris på velviljen ledelsen viser overfor studentene. Vi er veldig fornøyde med at julebordet blir flyttet ut av studentenes lokaler, sier han.

Leder av Studentparlamentet ved OsloMet, Bjørn Harald H. Garborg. Foto: Benjamin Ward

— Det er også viktig at de flytter det til et annet lokale der de ikke forstyrrer studentene i eksamensforberedelsene, sier han.

— Asbjørn Seim sier at han vil samarbeide med dere for å komme fram til retningslinjer for bruk av studenthallen?

— Det er veldig bra. Vi håper å komme fram til gode retningslinjer om bruken av lokalene, sier han.

Populært lokale

Den nyoppussede, flotte hallen i første etasje i Studenthuset har vært et populært lokale for ulike arrangementer siden den åpnet. Noen ganger har deler av lokalet, nærmest scenen, blitt delt av, og andre ganger har hele hallen vært i bruk. Blant annet var det arrangementer her under Mangfoldsfestivalen i august og nylig var lokalene reservert for OsloMet-revyen. Det ble også stengt av under Østlandske lærerstevne i begynnelsen av november. Khrono fikk også bruke deler av lokalet til feiring av avisens femårsdag på dagtid i april i år.

— Det er ikke slik at vi ikke ønsker at andre enn studentene skal få bruke lokalene til arrangementer. Det spesielle med dette julebordet er at det er midt i eksamenstiden og at det er alkohol med i bildet, sier Garborg.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS