Fire æresdoktorer ved OsloMet

For første gang har OsloMet utnevnt æresdoktorer.

OsloMet har tildelt sine fire første æresdoktorater.
Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Styret ved OsloMet tildelte på styremøtet torsdag 12. mars fire personer graden æresdoktor ved OsloMet.

Planen var at de fire skulle kreeres som æresdoktorer under doktorkreeringen ved OsloMet 28. mai, hvis den kan gå som normalt i disse korona-tider.

To kvinner og to menn

De fire æresdoktorene:

Charles Catania er professor emeritus i atferdspsykologi ved University og Maryland Baltimore County (UMBC). Han får graden for sitt arbeid innen atferdsanalyse, både teoretisk og eksperimentell analyse. Han har hatt meget stor betydning for utviklingen for norsk og internasjonal atferdsanalyse, heter det i begrunnelsen.

Marit Vogt-Svendsen er tidligere førsteamanuensis i tegnspråk-lingvistikk og regnes som tegnspråkforskningens pioner i Norge. Gjennom sin forskning har hun bidratt til å sette tegnspråk og døves minoritetserfaringer på kartet og skolekartet. Hun bidro sterkt til at tegnspråk ble anerkjent som fullverdig offisielt språk i 1997, står det i begrunnelsen.

Gøsta Esping-Andersen er en dansk sosiolog som særlig har forsket på velferdsstatens utvikling. Han får graden fordi han er en verdensledende teoretiker og empirisk forsker området velferdsstat og sosialpolitikk. Hans akademiske arbeid har påvirket fagområder utenfor hans eget, og således hatt avgjørende betydning og innflytelse på forskning og undervisning i en rekke faglige disipliner, både nasjonalt og globalt, lyder begrunnelsen.

Professor Robin Teigland

Robin Teigland er professor innen Management of Digitalization, på avdelingen Entrepreneurship and Strategy, ved Chalmers University of Technology i Gøteborg. Hun får graden fordi hun er en ledende forsker og en av de mest anerkjente akademikerne innenfor digitaliseringsfeltet i Norden. Hun er som kvinnelig professor en rollemodell innenfor sitt vitenskapelige felt, hun er åpen for nye impulser og utfordrer vedtatte sannheter, heter i OsloMets begrunnelse for å tildele henne æresdoktorat.

(Saken er oppdatert med OsloMets begrunnelser for tildelingen av æresdoktoratene)

Powered by Labrador CMS