Norges arktiske studentsamskipnad

Fjerner forbud om besøk i kollektiv

Forbudet mot besøk ble møtt med massiv kritikk fra jurister som mener Norges arktiske studentsamskipnad brøt loven. Nå snur de, men mener fortsatt det var riktig å innføre forbud.

Studentbeboerne i Norges arktiske studentsamskipnad sine boliger ble først nektet å ha besøk. Nå har samskipnaden endret det til en anbefaling på lik linje med anbefalingene til Regjeringen.
Publisert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Norges arktiske studentsamskipnad innførte forrige helg besøksforbud for alle som bor i deres studentkollektiver.

Forbudet ble møtt med kritikk fra jurister, som mente Samskipnadens besøksnekt var ulovlig.

— Tiltaket er en inngripen i privatlivet, uttalte Marius Storvik, førsteamanuensis ved Det juridisk fakultet ved UiT Norges arktiske universitet, til iTromsø.

Nå snur ledelsen i Norges arktiske studentsamskipnad i saken, skriver iTromsø.

– Pålegget om å ikke ha besøk i bofellesskapene ble sendt ut i vårt ukentlig brev, men det neste brevet som går ut nå før helga vil ikke ha det påbudet. Men anbefalingen om å ikke ha besøk vil fortsatt være der, sier direktør i samskipnaden, Hans Petter Kvaal, til avisa.

Han mener likevel det var riktig å innføre besøksnekt av hensyn til smittesituasjonen ved semesterstart.

— Begrunnelsen for at vi innførte tiltak var at vi ønsket å sikre en smittefri studiestart. Nå har folk kommet tilbake og er ikke smitta. Med det forhindret vi at campus måtte stenge ned, noe som ville være en stor ulempe for studentene, sier Kvaal til iTromsø.

Powered by Labrador CMS