Her er en «innlandskvartett» samlet under årets kontaktkonferanse: f.v. Kathrine Skretting har søkt jobben som rektor ved Høgskolen i Innlandet, dekan Jørgen Klein har ikke søkt, nåværende rektor Anna Linnea Ottosen har ikke søkt, men kan være aktuell i gitte tilfeller og lengst til høyre er Elin Nesje Vestli, styreleder ved Høgskolen i Innlandet og hun som leder innstillingsutvalget som skal finne ny rektor.
Her er en «innlandskvartett» samlet under årets kontaktkonferanse: f.v. Kathrine Skretting har søkt jobben som rektor ved Høgskolen i Innlandet, dekan Jørgen Klein har ikke søkt, nåværende rektor Anna Linnea Ottosen har ikke søkt, men kan være aktuell i gitte tilfeller og lengst til høyre er Elin Nesje Vestli, styreleder ved Høgskolen i Innlandet og hun som leder innstillingsutvalget som skal finne ny rektor.

Flere interne søkere til rektorjobb i Innlandet

Tidigere rektor ved Høgskolen i Lillehammer, Kathrine Skretting, er eneste kvinnelige søker til rektorstillingen ved Høgskolen i Innlandet. I tillegg står seks menn på lista. Flere er interne.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Før søknadsfristen gikk ut 19. januar var det kommet inn totalt sju søknader på stillingen som rektor ved Høgskolen i Innlandet. Over halvparten av dem, fire personer, har, eller har hatt tilknytning til enten tidligere Høgskolen i Lillehammer eller Høgskolen i Hedmark.

Konstituert rektor ved Høgskolen i Innlandet og tidligere rektor ved Høgskolen i Hedmark, Anna Linna Ottosen, er ikke blant søkerne.

Skretting har søkt

Kathrine Skretting (bildet), som har vært rektor ved Høgskolen på Lillehammer fram til fusjonen ved årsskiftet har søkt rektorjobben. Hun sa til Khrono rett før årsskiftet at grunnen til at hun flyttet fra Trondheim og NTNU var at hun skulle være rektor.

Dette har vært en vanskelig beslutning å ta, men jeg har tenkt nøye gjennom situasjonen, og i utgangspunktet er jeg ikke søker.

Anna Linnea Ottosen

— Alle vurderinger er gjort. Det er ikke så mange år til jeg skal gå av med pensjon, men jeg vil gjerne ha en rektorperiode til, sa hun til Khrono den gangen. Stillingen er en åremålsstilling på fire år, og Skretting fyller 64 år i juli 2017. 

Les også: Skretting søker rektorjobben

Blant de øvrige søkerne finner vi dekan på Avdeling for økonomi- og ledelsesfag ved tidligere Høgskolen i Hedmark, Peer Jacob Svenkerud.

Han var også inne i rekrutteringsprosessen da Anna Linnea Ottosen ble ansatt som rektor i Hedmark, men trakk kandidaturet sitt. Det var stor uro rundt ansettelsesprosessen i Hedmark i 2015.

Peer Jacob Svenkerud trakk søknaden sin etter at han hadde vært på intervju med det daværende ansettelsesutvalget. 

Les også: Rektorbråk ved Høgskolen i Hedmark

Svenkerud: Spennende jobb

Til Khrono sier Svenkerud nå at det var en helt spesiell situasjon den gangen. 

— Hvorfor vil du bli rektor ved Høgskole i Innlandet nå? 

— Dette er den mest spennende og utfordrende jobben i Innlandet akkurat nå, og den har jeg lyst på, sier Svenkerud. 

— Hva er det som er mest utfordrende og spennende? 

— På kort sikt er det selvfølgelig selve fusjonen. Men når det gjelder videre satsing tror jeg at jeg skal vente med uttalelsene mine til jeg eventuelt skal møte ansettelsesutvalget, hvis de kaller meg inn til intervju, sier han. 

Av andre interne står instituttleder ved Avdeling for anvendt økologi og landbruksfag ved tidligere Høgskolen i Hedmark, Fred Håkon Johnsen på lista. Han har tidligere søkt flere lederjobber ved Høgskolen i Oslo og Akershus blant annet. 

Stephen Dobson er ytterligere en intern søker. Han har ifølge Østlendingen tidligere vært tilknyttet begge de fusjonerte høgskolene, men jobber nå i Australia. 

Ottosen åpner for en mulighet

Tidligere rektor ved Høgskolen i Hedmark og konstituert rektor ved Høgskolen i Innlandet, Anna Linnea Ottosen (bildet), har omsider bestemt seg for ikke å søke. Senest på Kontaktkonferansen 17.januar, to dager før søknadsfristen, sa hun at hun ikke hadde bestemt seg.

— Hvorfor har du ikke søkt rektorjobben i Innlandet? 

— Dette har vært en vanskelig beslutning å ta, men jeg har tenkt nøye gjennom situasjonen, og i utgangspunktet er jeg ikke søker, sier hun, og fortsetter:

— Jeg har sittet i høgskoleledelsen i ni år nå og jeg har vært med på to fusjonsprosesser, og nå har vi fått fusjonert høgskolene i Lillehammer og Hedmark og det er en viktig milepæl. 

Hun tar likevel et lite forbehold om at det kan bli nye runder: 

— Det kan skje uforutsette ting, det har vi sett i tidligere ansettelsesprosesser, men det er bare en en ørliten mulighet som jeg holder åpen, sier hun til Khrono.

Fortsetter rekruttering

Styreleder ved Høgskolen i Innlandet er Elin Nesje Vestli. Den tidligere rektoren ved Høgskolen i Østfold, leder også innstillingsutvalget ved Høgskolen i Innlandet.  

I en pressemelding fra høgskolen heter det at et  rekrutteringsbyrå vil også i en periode framover søke etter aktuelle kandidater for å få et så bredt utvalg som mulig å velge ut i fra.

— Betyr dette at dere ikke er fornøyd med søkerlista?

— Man skulle selvfølgelig gjerne ha sett enda flere søkere, men antallet er vel omtrent det vi kan forvente til slike stillinger, sier Vestli. Og hun legger til at rekrutteringsbyrået Delphi har vært med hele veien i prosessen så langt, og at det ikke er uvanlig i slike prosesser at de fortsetter jobbingen selv etter at søknadsfristen er gått ut.

— Det var bare én kvinnelig søker her, har dere gjort noe for å få kvinner til å søke? 

— Vi har ikke hatt noen spesielle strategier for dette utover det som sto i utlysningen. Så nå skal vi gjennom en intervjurunde så får vi vurdere videre etter det, sier styreleder Vestli. 

Etter planen skal ny rektor ved Høgskolen i Innlandet ansettes i styremøte i mars. 

— Ambisjonen er ansettelse i marsmøtet, men tidsplanen er stram, så det kan naturligvis hende at det blir noe senere, sier styreleder Elin Nesje Vestli. 

 

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS