økonomi

Flere sliter med å betale Lånekassen-regningen

— Vi ser at flere kunder benytter seg av muligheten til å utsette betalingen.

Administrerende direktør i Lånekassen, Kjetil Moen, forteller at de ser en økning i folk som har trøbbel med å betale regningen fra Lånekassen.

Stadig flere av Lånekassens kunder ber om betalingsutsettelse. Samtidig øker antall purringer og regninger som går til inkasso.

Det skriver Lånekassen i en pressemelding onsdag.

Betydelig økning

Under koronapandemien var det mulig å utsette betalingen uten å bruke av kvoten på 36 betalingsutsettelser.

Bruken av betalingsutsettelser økte betydelig i denne perioden, og fortsetter å øke selv om man nå må bruke av kvoten.

— Kundene søker om flere betalingsutsettelser når de først søker, sier administrerende direktør i Lånekassen, Kjetil Moen.

— Tiltaket med ekstra utsettelser ble innført på grunn av forventninger om høyere arbeidsledighet under pandemien. Etter at pandemien er over, kan prisvekst og økte renter være grunner til at mange velger å utsette betalingen, fortsetter han.

Renten stiger

1. mai stiger rentene hos Lånekassen igjen, noe Khrono skrev om tidligere i april.

Den flytende renten fortsetter å være lavere enn fastrentene hos Lånekassen. Flytende rente på studielånet er i dag 3,338 prosent, men vil øke til 3,532 prosent fra 1. mai.

Når det gjelder purringer og inkassosaker, er også dette noe man ser en økning i.

— Dette har økt med 30 prosent første kvartal i år sammenlignet med samme periode i fjor. Samlet tegner dette et bilde av at flere har betalingsproblemer og at det er vanskeligere økonomiske tider.

Lånekassen har flere ordninger for kunder som har problemer med å betale regningene. Man kan få slettet renter hvis man har lav inntekt, for eksempel på grunn av sykdom eller arbeidsledighet.

Dersom man får slettet renter, kan du også ha rett på betalingsutsettelse i samme periode.

Powered by Labrador CMS