søkertall

Flere vil studere på BI og Kristiania: — Veldig oppmuntrende

Handelshøyskolen BI og Høyskolen Kristiania melder begge om over 10 prosent økning i søkertallene.

BI-rektor Karen Spens er godt fornøyd med årets søkertall.

I morgen kommer de landsomfattende søkertallene fra Samordna opptak, men flere private utdanningsinstitusjoner, som Handelshøyskolen BI og Høyskolen Kristiania, er ikke en del av Samordna opptak og har gått ut med sine søkertall allerede.

Til sammen har 11.267 søkt om studieplass på BI fra høsten 2024, mot 9932 på tilsvarende tidspunkt i fjor.

Det melder Handelshøyskolen BI selv i en nyhetsmelding.

— Vi ser positive effekter av at vi er tett koblet på næringslivet for å kunne justere programinnhold i tråd med endrede behov i arbeidsmarkedet, uttaler BI-rektor Karen Spens.

— Veldig oppmuntrende

Økonomi og administrasjon er det mest populære studiet med 1914 søkere, etterfulgt av eiendomsmegling, jus og økonomi med 1654 søkere. Bachelorstudiet i finans opplever den største økningen, opp 37 prosent fra i fjor.

— Økningen i antall søkere til våre studieprogrammer er både veldig oppmuntrende samtidig som det er en anerkjennelse at BI tilbyr utdanning som gir gode jobbmuligheter, sier Karen Spens.

Søkertallene til de regionale campusene i Bergen, Trondheim og Stavanger viser oppgang på henholdsvis 25 prosent, 30 prosent og 6 prosent, skriver BI i nyhetsmeldingen.

Det presiseres at BI praktiserer løpende opptak og studenter kan søke helt fram til studiestart.

Men de aller fleste nasjonale og internasjonale søkere forholder seg til den etablerte fristen 15. april gjennom Samordnet opptak.

11 prosent opp for Kristiania

Også ved Høyskolen Kristiania gikk søknadsfristen ut 15. april, og også der er det gode nyheter å melde.

— Vi oppnådde en ny milepæl med hele 11.393 unike søkere i år, mot 10.267 i fjor. Dette utgjør en økning på 11 prosent, informerer kommunikasjonsavdelingen ved høgskolen i en e-post til Khrono.

— Blant våre nye studieprogrammer er det spesielt gledelig å se stor interesse for master i ledelse og organisasjonspsykologi. Hele 281 søkere hadde dette på første prioritet, og 145 av disse har allerede signert kontrakter, som er usedvanlig godt for et nyoppstartet studium, skriver de videre.

I Bergen opplever Kristiania en økning på hele 31 prosent sammenlignet med fjoråret.

— Spiller hverandre gode

Trine Johansen Meza er også fornøyd.

Rektor ved Kristiania, Trine J. Meza, sier til Khrono at hun selvsagt synes det er svært gledelig med de gode søkertallene.

— Dette viser at vi tilbyr utdanninger som utdanningssøkerne ønsker. Framskrivninger viser at Norge trenger flere arbeidstakere med høy kompetanse, og økningen i antall søkere til mastergradsstudiene er i lys av dette positivt, sier Meza.

I en internmelding uttaler markeds- og kommunikasjonssjef ved høgskolen, Stein Oddvar Evensen, at suksessen er et bevis på at alle ansatte i samtlige avdelinger har lagt ned en betydelig innsats.

— Dette er et bevis på at vi spiller hverandre gode, sier Evensen.

Avdelingsleder i opptaksavdelingen, Nikolai Klæboe, er også svært fornøyd med tallene.

— Vi opplever stor pågang, og søkerne laster opp sine dokumenter i en fart vi ikke har sett tidligere. Dette er naturligvis svært gledelig, sier han.

Powered by Labrador CMS