Benedicte Løseth returnerer til Universitetet i Bergen i mai. Foto: Asle Berntzen/Bergen kommune
Benedicte Løseth returnerer til Universitetet i Bergen i mai. Foto: Asle Berntzen/Bergen kommune

Løseth blir ny forskningsdirektør

Folk. Benedicte Løseth går fra stilling i Bergen kommune for å bli ny forskningsdirektør ved Universitetet i Bergen.

Publisert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Benedicte Løseth (44) er ansatt som ny forskningsdirektør ved Universitetet i Bergen. Hun var en av i alt ti søkere til stillingen. Hun kommer nå fra stilling som seksjonssjef for byrådsavdeling for helse og omsorg i Bergen kommune, og har tidligere jobbet både ved UiB og NSD, skriver På Høyden.

— Jeg ser frem til å jobbe videre med forskning og innovasjon på Universitetet i Bergen. Nå gleder jeg meg til å bli med på laget for å bidra til at universitetet når sine forskningsstrategiske målsetninger, sier Løseth i en pressemelding.

Lyst ut for fjerde gang

Hun skal lede og videreutvikle forskningsadministrativ avdeling med oppgaver knyttet til forskningsfinansiering, forskerutdanning, forskermobilitet og internasjonalt samarbeid. Avdelingen har 28 årsverk.

Stillingen som direktør for forskningsadministrativ avdeling ble lyst ut for fjerde gang siden 2013. Da søkerlisten var klar, sa universitetsdirektør Kjell Bernstrøm til På Høyden at det var positivt med såpass mange søkere. Stillingen har tidligere vist seg vanskelig å rekruttere til.

— Det har vært viktig for oss å finne en direktør som kan være offensiv og nytenkende i dialog med fagmiljøer, samarbeidsinstitusjoner, offentlige instanser og ulike finansieringskilder. Vi føler oss sikker på at vi har funnet det når vi ansetter Løseth, og er svært fornøyd med å kunne ønske henne velkommen tilbake til UiB, sier Bernstrøm i pressemeldingen.

Begynner i mai

Christen Soleim har vært konstituert i stillingen som direktør for forskningsadministrativ avdeling det siste året, i tillegg til å lede studieadministrativ avdeling. Han søkte stillingen som forskningsdirektør.

— Jeg kjenner Benedicte Løseth fra tidligere samarbeid. Jeg har stor respekt for henne som fagperson og leder. Hun er et godt valg som direktør for Forskningsadministrativ avdeling, sier Soleim i pressemeldingen.

— For egen del ser jeg fram til å gå tilbake til stillingen som direktør ved Studieadministrativ avdeling. Mange spennende utfordringer venter, og det blir bra å kunne dedikere all min tid til dette fagfeltet.

Løseth begynner i sin ny stilling ved UiB i mai.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS