uit norges arktiske universitet

For første gang er stillingen som rektor lengst nord utlyst

UiT Norges arktiske universitet skal for aller første gang ansette rektor. Nå er stillingen utlyst.

Nå er stillingen som rektor ved UiT lyst ut. Anne Husebekk slutter etter åtte år neste sommer.
Publisert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

«Nord-Norges mest spennende toppstilling er ledig», skriver uiT Norges arktsike universitet på sine hjemmesider.

Fakta

Nye rektorer fra 2021

Fire skal ha ny ansatt rektor:

  • Høgskulen på Vestlandet skal ansette ny rektor fra 1. januar 2021 etter Berit Rokne. Stillingen er lyst ut med frist 2. august og ansettelse planlagt til 24. september.
  • Høgskolen i Innlandet skal ansette ny rektor etter Kathrine Skretting fra 1. mai 2021. Søknadsfristen blir trolig 1. november og ansettelse i desember.
  • UiT Norges arktiske universitet skal ansette rektor etter Anne Husebekk fra 1. august 2021. Stillingen skal lyses ut over sommeren og ansettelse skal skje utpå nyåret.
  • NMBU skal ansette rektor fra 1. august 2021. Sjur Baardsen ble ansatt i fjor, men bare for to år, etter at Mari Sundli Tveit sluttet midt i perioden.

Disse skal velge rektor i 2021:

  • Universitetet i Oslo velger rektor for fireårsperioden fra 1. august 2021. Svein Stølen og prorektor Gro Bjørnerud Mo er valgt fram til denne datoen.
  • Norges musikkhøgskole, der Peter Tornquist er rektor, skal også holde valg 2021.
  • Norges idrettshøgskole skal også velge rektor fra samme tidspunkt. Her er Lars Tore Ronglan rektor nå.
  • Universitetet i Bergen skal velge rektor våren 2021. Dag Rune Olsen er ferdig med sin andre og siste rektorperiode 31.juli 2021.

— Det søkes etter en person med kunnskap, vilje og kraft til å videreutvikle og forsterke universitetets posisjon og betydning regionalt, nasjonalt og internasjonalt, heter det videre på hjemmesidene.

Rektoren som nå skal ansettes blir den tiende i rekken.

Sittende rektor ville skifte modell

Anne Husebekk har hatt jobben som valgt rektor ved UiT i 7 år, men slutter neste sommer når hennes andre åremål går ut.

Det var en spennende debatt og avstemning is tyret ved UiT da de tok avgjørelsen med å gå fra valgt til ansatt rektor. Husebekk selv signaliserte først på styremøtet som skulle behandlet saken at hun ønsket at mans kulle bytte ledelsesmodell.

— Jeg mener det er Nord-Norges mest spennende toppstilling som nå blir ledig. Å være rektor ved UiT er et privilegium, og jeg kan love at det aldri er en kjedelig dag på jobb, sier Husebekk i følge UiTs nettsider.

Hun legger til:

— Det er en krevende lederposisjon, samtidig som det er utrolig meningsfylt og ansvarsfullt å bidra til utviklingen av Nord-Norge – være i ledelsen for UiT og Drivkraft i nord med 4000 kompetente medarbeidere og 17000 ivrige, forventningsfulle studenter.

Fra 1. august 2021

Rektoren ansettes for en periode på fire år fra og med 1. august 2021, og med mulighet for ansettelse i ytterligere en fireårsperiode. Søknadsfristen er 19. oktober.

Den som ansettes må være bedømt som professor- eller dosentkompetent.

I utlysningsteksten står det videre at det er ønskelig med bred erfaring fra ledelse, gode strategiske evner og ha kjennskap til offentlig forvaltning og politiske beslutningsprosesser.

Du kan lese hele utlysningsteksten her.

Powered by Labrador CMS