Rektor Curt Rice testet ut lacrosse sammen med administrerende direktør Lisbeth Dyrberg i Studentsamskipnaden under HiOAs foreningsdag. Foto: Skjalg Bøhmer Vold
Rektor Curt Rice testet ut lacrosse sammen med administrerende direktør Lisbeth Dyrberg i Studentsamskipnaden under HiOAs foreningsdag. Foto: Skjalg Bøhmer Vold

Rektor Rice løftet stemningen blant studentforeningene

HiOAs nye rektor Curt Rice møtte et mangfoldig studentliv på høgskolens foreningsdag, der han også delte ut pris til Årets studentforening.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Rundt 60 studentforeninger i Oslo presenterte seg på foreningsdagen på Høgskolen i Oslo og Akershus torsdag, og aktiviteten i den store kantinen i helsefagbygget i Pilestredet 32 var høy.

— Vi får vist fram at HiOA virkelig har fått et yrende studentliv, sier Beate Thandiwe Dessingthon, som er ansvarlig for arrangementet. Hun er kjempefornøyd med at det er dobbelt så mange foreninger og dobbelt så mange besøkende på årets foreningsdag, i forhold til tidligere.

Les også: Høgskolen har doblet antall foreninger

Fersk vinner

Rektor Curt Rice fikk både testet ut sporten lacrosse og tatt en tur innom studentforeninger som driver med alt fra gaming, til skeivt studentliv og politikk. Aller mest fornøyd er lærerstudentenes forening Kunnskapsløfterne (bildet under), som er kåret til årets studentforening av HiOA og Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus (SiO) og fikk utdelt diplom og premie på 20.000 kroner.

— Det er imponerende hva dere har fått til på bare et år, sa Rice, som delte ut prisen oppe på en balkong høyt over det store lokalet, der studentforeningene sto på stand og det var tett med studenter som ville sjekke ut hva foreningene hadde å by på.

— Dere har gjort en ekstraordinær innsats for studentmiljøet, og har også vist stor vilje til samarbeid med andre foreninger, sa Rice.

Sosialt og faglig

Leder for Kunnskapsløfterne, Andreas Bratsberg (til høyre på bildet over), sier at foreningen først og fremst har som mål å skape et godt sosialt miljø på grunnskolelærerutdanningene.

— Vi ønsker at folk skal bli kjent på tvers av klasser og trinn, og ha det moro. Men vi har også faglige arrangementer om temaer vi mener det er behov for mer kunnskap om. For eksempel arrangerte vi en forelesning om hvordan lærerne skal møte barn med dysleksi. Ellers har vi hatt ølbryggekurs for lærerstudenter i samarbeid med Studentfryd, og pokerturnering i samarbeid med Samfunnet. Og vi har hatt kanonballturnering som er åpen for alle studenter. Vi prøver å holde en-to arrangementer i måneden, sier Bratsberg, som selv er tredjeårstudent på grunnskolelærerutdanningen, trinn 1-7.

De tre nominerte til å bli årets studentforening var, i tillegg til Kunnskapsløfterne, også den helt ferske studentforeningen HiOA Gaming og den mer veletablerte HiOA Lacrosse.

Spill slår an

HiOA Gaming hadde en hektisk dag og fikk i løpet av den første timen rundt 50 nye som skrev seg opp som interessert i medlemskap. Fra før har foreningen, som bare har eksistert i et halvt år, nesten 300 medlemmer.

Leder Kristian Munter Simonsen i HiOA Gaming er spesielt fornøyd med at omtrent halvparten av de nye som meldte seg er jenter.

— Hittil har vi hatt mest gutter som medlemmer, og mest it-studenter, men nå skal alle med, sier han.

Foreningen driver med utvikling av spill og arrangerer datatreff, eller LAN, det studentene stemmer fram hvilke spill som skal spilles.

Tre ferske sykepleiestudenter, som alle er jenter, er ihvertfall interessert. En av dem er også helt sikker på at hun skal melde seg inn, mens de to andre ikke er helt overbevist. De tre ble kjent med hverandre under studiestart dagen før og er på foreningsdagen sammen.

— Jeg er jævlig interessert i gaming, så jeg har allerede meldt meg inn, sier Michelle Kjærnes (til venstre på bildet over), to minutter før hun stresser avgårde sammen med Georgette Mwkoyo og Amy Thi Nguyen for å prøve å finne ut hvor forelesningen som skal starte om to minutter foregår.

Ære til Elin

Under foreningsdagen ble også juryens ærespris delt ut. Den gikk til leder av Samfunnet Bislet, Elin Nordberg (bildet under). Hun fikk mange lovord fra administrerende direktør Lisbeth Dyrberg i SiO, som delte ut prisen.

— Elin er en trygg og løsningsorientert leder, som har fått ordnet opp på Samfunnet, blant annet fått til en kjelleravtale med eiendomsavdelingen, sa Dyrberg.

Elin Nordberg visste ingenting på forhånd.

— Det var veldig overraskende, men også veldig hyggelig, sier hun.

 

(Alle årets faddere hadde fått beskjed om å ta med seg sine «fadderbarn» på foreningsdagen, noe som førte til omtrent en dobling i publikumstilstrømmingen.)

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS