Adm.dir. Lisbeth Dyrberg (t.v.) tester ut lacrosse sammen med rektor Curt Rice under en tidligere foreningsdag på OsloMet. Foto: Skjalg Bøhmer Vold

Foreningsdager: Finn flokken din!

Studentvelferd. Studenthovedstaden Oslo er mer enn en stor by med studenter i, og vi ønsker å by deg på felleskap og sosiale aktiviteter i tillegg til pensum.

Publisert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Å bli med i en studentforening kan gjøre studietiden din morsom, sosial og uforglemmelig. Det kan også gi deg en personlig og faglig utvikling langt utover pensum. 29. og 31. januar er det Foreningsdager ved OsloMet og Universitetet i Oslo. Kjære studenter, kom!Et godt og inkluderende studentliv handler om mer enn det faglige tilbudet. Oslo scorer høyt som studentby, men vi vet at studentene er mindre tilfreds med studentmiljøet. Vår felles ambisjon er å gjøre noe med dette. Vi har mål om å styrke aktivitetene og studentlivet rundt campusene.

Det er stort behov for flere møteplasser for å bli kjent og knytte kontakt mellom Oslo-studentene. Foreningsdagene er en god mulighet til nettopp dette. Universitetene og SiO arrangerer dette sammen, og mange foreninger er også åpne for studenter fra alle byens utdanningsinstitusjoner.

Oslo scorer høyt som studentby, men vi vet at studentene er mindre tilfreds med studentmiljøet.

Foreningene står på stand og informerer om aktiviteten sin. Hobbyforeninger, bistandsforeninger, idrettsforeninger, musikk- og teaterforeninger og politiske eller faglige foreninger. På Foreningsdagen kan du skrive deg på liste og bli kontaktet av foreningene som står på stand for å bli medlem.

Studentforeninger som har Forening For Alle-merket er ekstra flinke til å rekruttere og inkludere nye medlemmer fra alle byens utdanningsinstitusjoner. Disse har også egne foreningsfaddere som kan hjelpe deg med å finne deg til rette hvis det virker nytt og ukjent å bli medlem i en forening. Her får du tilbud om jevnlige arrangementer gjennom hele semesteret Forening for alle skal bidra til at enda flere finner seg til rette i studentforeningene. Å være med i en studentforening er sosialt og lærerikt, og vi håper du finner en forening som gjør at du får enda mer ut av studietiden din og kanskje bidra til gode og langvarige vennskap.

Trenger du flere å gjøre ting sammen med? Noen å spise lunsj med i kantinen? Studentenes Helse- og trivselsundersøkelse (SHoT 2018) viser at nesten en av tre studenter føler seg ensomme. Vi vet at de som engasjerer seg i studentmiljøet og foreninger i større grad trives i studietiden og de mestrer studiene bedre. Kjære student! Studenthovedstaden Oslo er mer enn en stor by med studenter i, og vi ønsker å by deg på felleskap og sosiale aktiviteter i tillegg til pensum. Kom på foreningsdagene på UiO og OsloMet, bli kjent med studentforeningene og finn flokken din!

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS