forlag

Forfatterstipend til Nord-forskere

Anne Tjønndal og Ingrid Fylling fra Nord universitet har vunnet Cappelen Damm Akademisk sitt faglitterære forfatterstipend på 100.000 kroner.

Ingrid Fylling og Anne Tjønndal skal skrive sin første lærebok sammen.
Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De to førsteamanuensene Anne Tjønndal og Ingrid Fylling har ikke skrevet sammen før. Nå har de to, som er ansatt ved Nord universitet, fått Cappelens Damm Akademiskes faglitterære forfatterstipend på 100.000 kroner, til prosjektet Digitale forskningsmetoder».

Digitale flater

Både Tjønndal og Fylling er ansatt ved Fakultet for samfunnsvitenskap, og begge underviser i metode. De har støtt på problemstillinger for studentene rundt bruk av digitale flater og sosiale medier i forskningen, og etter å ha møttes på et seminar høsten 2019, ble de enige om at det var vanskelig å finne god nok litteratur — de måtte skrive fagboka selv. Dette skriver Nord universitet på sine nettsider.

– Jeg har aldri skrevet noen lærerbok, men det har Anne. Det skal bli veldig spennende å være med på denne prosessen som er litt ny for meg, sier Fylling.

Cappelen Damm opplyser at de fikk inn omlag 60 søknader.

Stipend til UiT-forsker også

Fylling og Tjønndal mottar lærebokstipend i åpen klasse. Forlaget har også en debutantpris, som er på 50 000 kroner. Denne går til lærebokprosjektet «Populismens politiske teori». Stipendvinner Jonas Jakobsen har doktorgrad i filosofi fra UiT Norges arktiske universitet, hvor han i dag også underviser og veileder studenter på alle nivåer. Dette skriver forlaget på sine nettsider.

Powered by Labrador CMS