Norce ble lansert 1. oktober med fest og markering. Nå blir forskningsinstituttet Norut også en del av forskningskonsernet. Foto: Njord V. Svendsen

Norce overtar Norut

Forskning. Det nye forskningskonsernet Norce fusjonerer inn forskningsinstituttet Norut, som har spisskompetanse på Arktis.

Publisert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Forskningsinstituttet Norut har om lag 70 ansatte og kontorer blant annet i Tromsø, Bodø og Alta. Norut har spisskompetanse på Arktis, og driver forskningsaktiviteter innen en rekke områder, blant annet satellittfjernmåling, droneteknologi, IKT, energi, miljø, bioteknologi, næringsutvikling, arktiske samfunn og urfolk.

Når virksomhetsoverdragelsen har skjedd ved årsskiftet er Norut en del av Norce.

Med denne utvidelsen vil vi også få en mer nasjonal rolle og styrket aktivitet i nordområdene.

Hans Olav Lindal

Norce er et nytt forskningskonsern, der Uni Research, IRIS, Agderforskning, Christian Michelsen Research, Teknova og nå Norut, samler seg med hovedkontor i Bergen. Konsernet har cirka 900 ansatte og en årlig omsetning på over 1 milliard kroner.

— Med denne utvidelsen vil vi også få en mer nasjonal rolle og styrket aktivitet i nordområdene, sier styreleder i Norce, Hans Olav Lindal i en pressemelding.

— Vi er veldig glade for at fusjonen nå er et faktum, og har hatt spennende og givende samtaler med Norut underveis. Med denne fusjonen styrker vi oss både nasjonalt og internasjonalt innen forskning og innovasjon, sier videre.

Styreleder Morten Hald i Norut sier at de mener en slik fusjon er nødvendig for å videreutvikle kompetansen i Norut.

Norut har nylig solgt sine eierandeler i selskapene Norut Narvik og Norinnova Technology Transfer.

— Vi ser fram til et godt samarbeid med Norut Narvik og Norinnova i fortsettelsen, sier Hald.

Elisabeth M. Støle er administrerende direktør i Norce.

— Nå skal vi i gang med å skape et samlet Norce, med felles organisasjon og gode faglige samarbeid. Det ser vi frem til, og mener at Norce har styrket sin posisjon ytterligere med å få Norut på laget, sier hun i pressemeldingen.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS