Renée Ellefsen og Line Mykland studerer bioteknologi og kjemi og er i praksis på Mikrobiologisk avdeling på rikshospitalet. Foto: Skjalg Bøhmer Vold

Seminar om ondskap

Professorer diskuterer folkemord, etikk og medisin.

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Torsdag 21. april arrangerer Medicinerforeningen og senter for medisinsk etikk et seminar og diskusjon med tittelen «Når medisinen går i ondskapens tjeneste».

Hovedspørsmålene som stilles er: «Eller er det iboende trekk ved medisinen som profesjon som kan forklare hvorfor disse uhyrlighetene i nazistenes Tyskland fant sted? Og hva kan medisinen gjøre for å forhindre en gjentakelse av historien»?

Til seminaret kommer blant annet professor på Universitetet i Oslo (UiO), Bernt Hagtvedt, for å snakke om hva som egentlig skjedde, da medisinen gikk i ondskapens tjeneste i Nazi-Tyskland. I tillegg kommer blant andre Jan Helge Solbakk, som skal snakke om ondskap i global helseforskning. 

Seminaret avholdes på Rikshospitalet og begynner klokka 18.00. For mer informasjon kan man sjekke ut Facebook-eventet til seminaret. 

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS