Lena Aarekol sjef for ny enhet ved UiT

Ny jobb. Lena Aarekol blir leder for den nye enheten ved UiT, som består av museet og kunstfakultetet.

Publisert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lena Aarekol blir leder for Norges arktiske universitetsmuseum og akademi for kunstfag ved UiT Norges arktiske universitet.

Dette er navnet på den nye sammenslåtte enheten, som består av Tromsø Museum - Universitetsmuseet og Fakultet for kunstfag. Universitetsstyret har vedtatt at de slås sammen fra 1. januar 2019.

Aarekol har siden 2017 vært museumsdirektør for Tromsø Museum - Universitetsmuseet (TMU).

Rektor ved Arkitektur- og designhøgskolen, Ole Gustavsen, blir leder for interimstyret, som skal lede overgangsfasen fra de to gamle enhetene til den nye enheten ved UiT. To andre eksterne skal også sitte i interimstyret; det er professor Brita Brenna ved Universitetet i Oslo og direktør Tor Lægreid i Nordnorsk Opera og Symfoniorkester. I tillegg skal interimsstyret ha tre interne medlemmer fra kunstfakultetet og tre interne medlemmer fra museet.

Styret vedtok 19. juni i år å slå sammen kunstfakultetet med Tromsø museum, etter at styret tidligere vedtok å redusere antall fakulteter fra åtte til seks. Det skjedde til tross for kraftige protester fra kunstfakultetet, men også fra museet.

— Jeg må vel kanskje innrømme at det ikke er stor entusiasme å spore for denne sammenslåingen blant de ansatte. Det er mye usikkerhet overfor det ukjente, men vi skal bygge sten for sten og hjelpe til med å finne fram til et spennende innhold for enheten, sa rektor Anne Husebekk da styret vedtok på et styremøte tidligere i høst vedtok prosess for sammenslåing av de to enhetene.

Den nye enheten skal være på fakultetsnivå, men blir likevel noe annet enn et fakultet. Enheten skal bestå av kunstakademiet, musikkkonservatoriet og Tromsø Museum.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS