Dag Rune Olsen, Berit Rokne, Jørn Wroldsen, Anne Husebekk og Gunnar Bovim snakket om hvordan de tenkte under den store strukturreformen. Foto: Tove Lie

Følg dagens strukturdebatt her

Veien videre. De har blitt færre og de fleste større. Kanskje sterkere? Men har de blitt bedre? Du kan se deler av mandagens debatt om situasjonen ved landets universiteter og høgskoler etter strukturreformen.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

(Du finner direktestrøm fra konferansen nederst i saken).

Trondheim (Khrono): NTNU i Trondheim inviterer mandag 11.februar til nasjonal debatt om tilstanden i høyere utdanning etter strukturreformen. På relativt kort tid har 33 statlige høyere utdanningsinstitusjoner blitt til 21.

Hardest har det gått utover det statlige høgskolene, av 18 høgskoler før strukturreformen er det fem igjen - men to av disse har planer om å bli universitet: Høgskolen i Innlandet har allerede sendt sin søknad og Høgskulen på Vestlandet har planer om å bli universitet om få år.

Så er det tre igjen som fortsetter singellivet: Høgskulen i Volda, Høgskolen i Østfold og Samisk høgskole. I tillegg er det seks statlige vitenskapelige høgskoler: Norges handelshøyskole, Høgskolen i Molde, Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo, Kunsthøgskolen i Oslo, Norges idrettshøgskole og Norges musikkhøgskole, men av disse er det kun Høgskolen i Molde som er på utkikk etter en fusjonspartner.

Spørsmålene som stilles under dagens strukturdebatt i NTNU-regi, er blant annet:

Er vi på rett vei? Hvilke erfaringer har de vi samarbeider med? Hva sier studenter og ansatte? Har vi blitt større, sterkere og bedre? Får vi den kvalitetsutviklingen som var forutsatt? Har vi nå institusjoner som enda bedre kan svare på samfunnets behov og forventninger? Er det noe vi kan gjøre bedre?

Ansatte, studenter, politikere, myndigheter, samarbeidspartnere og alle andre interesserte inviteres til en debatt om veien videre etter strukturreformen.

Statssekretær Rebekka Borsch skal delta, og det blir flere paneldebatter utover dagen.

Her ser du hele konferansen:

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS