Forskningsdirektør Arvid Hallén skal ha sitt første styremøte ved Høgskule på Vestlandet Foto: Skjalg Bøhmer Vold

Styret vedtar styrehonorar

Styret for Høgskulen på Vestlandet (HVL) har sitt første møte fredag. En av de aller første sakene gjelder styrets godtgjørelse og rektorjobben.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Høgskolen i Bergen betaler sine ordinære styremedlemmer 75 000 kroner året. Styregodtgjørelsen ved Høgskolen Stord/Haugesund og Høgskulen i Sogn og Fjordane ligger rundt 50 000 i året, skriver På Høyden.

Det er god kutyme å vurdere styregodtgjørelse etter virksomhetens størrelse og kompleksitet, og forventet tidsbruk.

Forslaget på styrebordet til Vestlandshøgskulen lyder på 60 000 til styreleder og 40 000 for ordinære styremedlemmer - for jobben ut året 2016.

Kunnskapsdepartementet skal endelig godkjenne styrehonorarer.

Se også: Alle styrepapirene her

Hånd på rektorjobben

Valg på styremedlemmer er gjennomført, departementet har utpekt sine representanter, og en ny rektor skal ansettes - alt innenfor meget stramme tidsrammer.

På grunn av rektoransettelsen var det viktig at det nye styret møttes tidlig på høsten for å få en hånd på rattet i tilsettingen av øverste leder for Høgskulen på Vestlandet.

Vil direktesende styremøtene

Møteplanen for styret er tett - ett møte i måneden frem til fusjonsdato 1.1.2017. Fusjonsplanen legger opp til at alle skal få sitt - inklusiv styremøter. Møtested turnerer jevnt mellom Bergen, Sogndal og Stord/Haugesund.

På grunn av geografiske avstander, ønsker styret å videostrømme alle styremøtene direkte.

Utvalg lager rektorinnstilling

Det er styret, og ikke et tilsettingsutvalg, som ansetter rektor.  For å gi prosessen fart og legitimitet, nedsettes det et  rådgivende innstillingsutvalg. Det er med representanter fra de tre institusjonene, inklusiv studentrepresentasjon og tillitsvalgte. Utvalget lager en prioritert liste for styret, som på selvstendig grunnlag lager sin egen innstilling.

Rektorjobb nærmer seg fristen

Det er nå litt under en uke igjen før fristen for å søke går ut. Foreløpig er det intet nytt om mulige kandidater. Påtroppende styreleder, Arvid Hallén, understreket overfor På Høyden hvor viktig det er å signalisere at både interne og eksterne kandidater er ønsket på søkerlisten. Erfaringvis søker mange i løpet av de siste dagene. I større og større grad blir det også åpnet for å ta imot søknader etter at fristen er gått ut.

Knapp tid kan åpne for ny utlysning

Tilsettingen av rektor åpner opp for en mulig målkonflikt. På den ene siden haster det å få på plass en «administrerende direktør», ideelt sett før nyttår. På den andre siden er hensynet til en god prosess, hvor man har tid til å trekke inn mange nok kvalifiserte kandidater til at styret får et faktisk valg på bordet. Det er det nye styret for Høgskolen på Vestlandet som har ansvaret for å etablere HVL med en ledelse.

Likevel må det åpnes for at det kan bli en ny utlysning, om det ikke melder seg et minimum av kvalifiserte søkere. 

Dette er styret ved Høgskulen på Vestlandet: 

1. Arvid Hallén, styreleiar

2. Ingrid Moe Albrigtsen

3. Aina Berg

4. Gunnar Birkeland

5. Sissel Johansson Brenna

6. Cecilie Fredheim

7. Kari Kjenndalen

8. Sondre Riisøen

9. Tom Skauge

10. Marit Ubbe

11. Trond Ueland

12. Gunnar Yttri

13. Christine Øye

14. Åse Neraas, observatør med tale- og forslagsrett

15. Karin Stormo, observatør med tale- og forslagsrett

 

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS