Studentene feiret ett år som universitet med egen kake. Foto: Studentparlamentet, OsloMet

OsloMet: Studentene feiret ett år som universitet med kake

Feiring. Studentene tok selv ansvar og arrangerte egen kakefest for å markere at OsloMet har vært universitet i ett år.

Publisert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bjørn Harald Hegreberg Garborg er leder for Studentparlamentet på OsloMet.

— Vi hadde ønsket oss at universitetet markerte ett år som universitet på campus til glede for både studenter og ansatte, sier Garborg.

OsloMet-ledelsen har valgt å feire universitetets ett års dag med et arrangement på kveldstid, der eksterne samarbeidspartnere er viktige deltakere.

— Jeg tror studentene hadde satt pris på en enkel markering på campus, kanskje med noe underholdning, noe kake eller lignende. For at studentene skal føle en identitet til institusjonen, så hjelper det mye at de opplever å bli lagt merke til, og at OsloMet viser at de gir studentene litt ekstra oppmerksomhet av og til, sier Garborg.

For at studentene skal føle en identitet til institusjonen, så hjelper det mye at de opplever å bli lagt merke til, og at OsloMet viser at de gir studentene litt ekstra oppmerksomhet av og til.

Bjørn Harald Hegreberg Garborg

Når ikke det skjedde tok studentlederne saken i egne hender og inviterte til kakefest for studentene på parlamentets kontor.

— Ikke så stor forandring

— Er studentene fornøyd etter ett år som studenter på et universitet, framfor en høgskole?

— Helt ærlig er jeg usikker på om den jevne student har merket så stor forskjellig. Jeg er også litt usikker på om de bryr seg så mye, sier Garborg, men han legger til:

— Samtidig merker jo vi studentledere at fleksibiliteten i utdanningssystemet har blitt større, blant annet ved at man lettere både kan etablere, men også legge ned, mastertilbud.

— OsloMet som går glipp av noe

Garborg trekker også fram alumniarbeidet ved OsloMet og betydningen av dette.

— Det er bra det som gjøres i dag, men arbeidet kan styrkes og bedres. Derfor kan det være bra at studentene. Også derfor kan det være lurt at studentene er med når man bygger relasjoner med eksterne støttespillere, sier studentlederen på OsloMet.

Og så håper han at denne kakemarkeringen kan hjelpe slik at universitetet blir enda flinkere til å huske på og ta med seg studentene sine i alle sammenhenger.

— OsloMet skriver i sin egen strategi at de ønsker engasjerte studenter. Det at studentene ikke blir involvert i en slik feiring er ikke så stort tap for studentene. Jeg tenker det først og fremst er universitetet som går glipp av en dimensjon, sier Garborg.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS