nytt om folk

Gir seg som direktør for kommunika­­sjon ved Universitetet i Bergen

Olaf Erlend Gundersen går fra UiB til Bergen kommune.

Her skal det komme ny kommunikasjonsdirektør.

— Det har ikke vært et enkelt valg, men jeg føler meg privilegert som har kunnet velge mellom to så meningsfulle jobber.

Dei sier avtroppende kommunikasjonsdirektør ved Universitetet i Bergen (UiB), Olaf Erlend Gundersen, til universitetets interne kanal for nyheter og debatt, På Høyden.

Olaf Erlend Gundersen.

Khrono har tidligere skrevet om situasjonen ved kommunikasjonsavdelingen ved UiB, som har hatt fire forskjellige direktører de siste fem årene.

I fjor sommer sa seks av de ansatte opp stillingene sine ved avdelingen, der det i en tid har vært uro og misnøye etter en omfattende omorganisering tilbake i 2017. Etter sommeren kommer det nok en ny kommunikasjonsdirektør inn dørene på Muséplass.

— Har lært mye

Gundersen starter i sin nye stilling ved byrådsleders avdeling i Bergen kommune, der han skal jobbe med kommunikasjonsrådgivning og lederstøtte.

Gundersen har vært direktør for kommunikasjonsavdelingen ved UiB siden 2020. Fra 2017 hadde han en annen lederstillingen ved den samme avdelingen.

— Gjennom seks og et halvt år ved UiB har jeg fått vært med på og lært mye. Jeg er takknemlig for å ha fått jobbet med og blitt kjent med så mange dyktige folk, sier Gundersen, som før han ble ansatt ved UiB blant annet arbeidet som vaktsjef og redaksjonsleder i NRK og TV 2.

— Jeg er stolt

Fungerende universitetsdirektør ved UiB, Tore Tungodden, forteller til På Høyden at Gundersen har spilt en viktig rolle i arbeidet med å utvikle kommunikasjonsavdelingen ved UiB de siste årene.

— Det har vært en periode preget blant annet av store kommunikasjonsoppgaver knyttet til studentrekruttering, pandemi og krigen i Ukraina. Jeg vil takke Gundersen for innsatsen for UiB og for godt samarbeid, og ønske ham lykke til med nye oppgaver i Bergen kommune, sier Tungodden.

Gundersen fortsetter som kommunikasjonsdirektør ut mai, og stillingen hans vil bli utlyst med det første.

— Jeg er stolt av det vi har fått til sammen, og det er vemod knyttet til å skulle forlate gode kollegaer på avdelingen og ellers på UiB, sier han.

Khrono informerer for ordens skyld om at Tore Tungodden er styreleder i Khrono.

Powered by Labrador CMS