styrevalg ved ntnu

Gjenvalg for Møller og Tjora. Underkjent for de midlertidige

Valgstyret ved NTNU anbefaler nytt valg for midlertidig ansatte etter «uklare oppfatninger om spillereglene for valgkampen».

Både Aksel Tjora og Kjersti Møller har fått fornyet tillit til sine verv i universitetsstyret ved NTNU. De ble begge gjenvalgt til en ny fireårsperiode.
Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fakta

Nye medlemmer og varamedlemmer til NTNU-styret

Ansatte i undervisnings- og forskerstilling

  • Aksel Tjora (SU) - medlem
  • Ingrid Bouwer Utne (IV) - medlem
  • Bjørn Helge Skallerud (IV) – medlem Anne C. Elster (IE) – varamedlem
  • Tim Kristian Andreas Torvatn (ØK) – varamedlem
  • Gøril Thomassen Hammerstad (HF) - varamedlem

Ansatte i teknisk-administrativ stilling

  • Kjersti Møller (FADM) - medlem
  • Peder Kristian Brenne (NV) - varamedlem

Etter å ha vært åpne siden mandag, stengte valgurnene klokken 22 onsdag kveld. Til de fem ledige styreplassene som er forbeholdt fast ansatte, var det 23 kandidater totalt.

Årets valgdeltakelsen under pandemiske forhold er hhv 43,7 prosent blant de vitenskapelig ansatte og 32,4 prosent blant de tekniske administrativt ansatte.

Universitetsavisa omtalte valgresultatet først.

Møller med suverene stemmetall

Aksel Tjora (347 vektede stemmer) fra de vitenskapelig ansatte og Kjersti Møller (573 vektede stemmer) fra de teknisk administrativt ansatte ble begge gjenvalgt med solid margin.

Ingrid Bouwer Utne (252,8 stemmer) og Bjørn Helge Skallerud (182 stemmer) ble også valgt inn som nye faste styremedlemmer for de vitenskapelig ansatte, viser valgprotokollen som Khrono fikk oversendt torsdag ettermiddag.

På de nærmeste plassene rett etter de som ble valgt inn som faste medlemmer og varamedlemmer blant de vitenskapelige ansatte, finner vi Arve Hjelseth (133,9 vektede stemmer) og Gørild Thomassen Hammerud (130,6 vektede stemmer).

Nederst på resultatlista blant de 14 vitenskapelig ansatte kandidatene som stilte til valg, kommer førsteamanuensis Øyvind Eikrem med 42,6 vektede stemmer.

Ikke godkjent for midlertidig ansatte

Valgstyret vedtok torsdag å ikke godkjenne valgresultatet for midlertidig ansatte i undervisnings- og forskerstilling og anbefaler NTNU-styret at det gjennomføres nytt valg, kommer det fram i valgprotokollen.

«Bakgrunnen er at valgstyret har fått en bekymringsmelding om at NTNUs meldingskanaler har blitt benyttet til å fremme enkeltkandidater etter at valget startet. Selv om meldingene har vært lagt ut med gode intensjoner om å fremme valgdeltakelsen, kan de ha påvirket valgutfallet. Få stemmer skilte de aktuelle kandidatene», skriver valgstyret.

Valgstyret anbefaler også at NTNU-styret presiserer valgreglene og informasjon rundt når valgkampen skal være over og at universitetets meldingskanaler ikke skal benyttes til å fremme enkeltkandidater, heter det i protokollen.

Powered by Labrador CMS