Foto: Tor Farstad Foto: Tor Farstad

Forsker fra Bergen vant

Cecilie G. Gjerde, Universitetet i Bergen, vant Forsker Grand Prix.

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Cecilie G. Gjerde (bildet) fra Det medisinsk-odontologiske fakultet har forsket på hvordan stamceller kan brukes til å bygge nytt kjevebein. Lørdag vant hun finalen i årets Forsker Grand Prix, skriver På Høyden.

Cecilie G. Gjerde fikk flest poeng fra dommere og publikumspanel da hun fortalte om hvordan man kan bruke kroppens egne stamceller til å dyrke nytt kjevebein. Hun vant finalen i Forsker Grand Prix i Trondheim lørdag.

— i er de eneste i Europa som benytter denne metoden, og jeg vil takke de 11 pasientene mine som har vært med på å sette denne helt nye forskningen ut i livet, sa Cecilie G. Gjerde ifølge en pressemelding fra NTNU

Cecilie G. Gjerde vant en reisegavesjekk på 20.000 kroner.

Dommerpanelet besto i år av rektor ved Universitetet i Oslo Ole Petter Ottersen, regissør Marit Moum Aune og sjefredaktør i Adresseavisen Tor Olav Mørseth. Sammen med publikum avgjorde de at Cecilie G. Gjerdes bidrag var det beste.

— Vi hjelper folk som ikke tør smile, synge i kor eller takke ja til middagsinvitasjoner fordi de mangler tenner, sier hun. Det nye beinet blir solid base for tannimplantater som skrus på plass, og vips er livet atskillig bedre å leve for disse pasientene, sier Cecilie G. Gjerde.

Her er de åtte finalistene i Forsker Grand Prix 2015:

  • Armend Gazmeno Håti - NTNU
  • Emilie Ranheim Skytøen - NTNU
  • Kari Einarsen – UiS
  • Valeri Aristide Razafimanantsoa – UiS
  • Marte Eidsand Kjørven – UiO
  • Jon Magnus Haga – UiO og NKVTS
  • Cecilie Gudveig Gjerde - UiB
  • Tone Aspevik – UiB og Nofima

Tekst: Ida Bergstrøm, På Høyden/Foto: Tor Farstad

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS