Studentene bak dette innlegget oppfordrer alle studentdemokratier til å streke sammen med Greta Thunberg. Bildet viser Universitetet i Oslo og bærekraftsmålene. Foto: Brage Lie Jor
Studentene bak dette innlegget oppfordrer alle studentdemokratier til å streke sammen med Greta Thunberg. Bildet viser Universitetet i Oslo og bærekraftsmålene. Foto: Brage Lie Jor

Hva er vitsen med utdanning når kloden dør?

Klimastreik. Studenter bør og streike for klimaet. Sammen kan vi studenter kreve at våre folkevalgte politikere tar oss og miljøadvarslene på alvor!

Publisert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mars måned, året er 2019. Varmerekorder blir slått år etter år. Vi ser klimaflyktninger som rømmer fra landene sine, isbreer som smelter i en alarmerende fart og insekter og dyrearter som dør ut. Samtidig ser vi også politikere som ikke tar ansvar og som ikke tar klimaforskeres rapporter på alvor. Politikere som deler ut nye oljefelter, og politikere som selger ut isbreene våre, slik at rike folk i andre land skal kunne skryte av en «kul» drink.

Vi ønsker å oppfordre alle landets studenter til å bli med å streike.

Nin Ingelin Festvåg og Silje Moen

Midt oppi dette, mens planeten vår sakte, men sikkert blir tatt livet av, blir vi unge stadig pepret med verdien av høyere utdanning. Fullfør på normert tid! Engasjer deg ved siden av studiene, så får du jobb! Ta emner på tvers av fag, slik at du er tilpasset fremtidens arbeidsmarked! Ikke nok med det – nå skal vi i tillegg få masse barn mens vi styrer på med dette. Hvor er logikken? Hva er vitsen med utdanning og barn hvis kloden vår dør?

16 år gamle Greta Thunberg har i løpet av kort tid blitt symbolet på det å ta ansvar. Hun satte i gang en skolestreik for å opplyse politikere om viktigheten av å handle – og å handle nå. Streiken inspirerte skoleungdom verden over, og har nå blitt verdensomfattende. Hver fredag streiker nå elever over hele verden for klimaet og for kloden vår.

Vi ønsker å oppfordre alle landets studenter til å bli med å streike! 22. mars arrangerer Natur og Ungdom en landsdekkende streik blant sine ungdommer. Bli med oss i å oppfordre alle studentdemokratiene ved høyere utdanningsinstitusjoner til å streike sammen med Greta, skoleelever og organisasjoner over hele verden. Sammen kan vi studenter kreve at våre folkevalgte politikere tar oss og miljøadvarslene på alvor!

Vi har ingen tid å miste. Vi har heller ingen planet B som oss unge kan leve på i fremtiden når foreldregenerasjonen vår har ødelagt jorda. Bli med å streike! Gjør alt du kan for å bevare planeten for oss og de som kommer etter!

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS