Sommeren 2018 møtte statsråd Iselin Nybø forkurs-studenter i matematikk på OsloMet. Foto: Ketil Blom Haugstulen

Forkurs i matte også i 2019

Matematikk. Iselin Nybø har bestemt at det skal bli gitt tilbud om forkurs i matematikk for studenter som vil inn på lærerutdanningen, men ikke har det nødvendige 4-kravet i boks, også sommeren 2019.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Høsten 2016 trådte det nye kravet om at studenter som ville bli lærere måtte ha 4 i matematikk for å komme inn på studiene. De studenter som har valgt avansert matematikk i den videregående skolen må bare bestå for å være kvalifisert.

Vi trenger fortsatt flere lærere, særlig til grunnskolelærer-utdanning for trinn 1–7.

Iselin Nybø

Regjeringen bestemte at dets kulle arrangeres forkurs i matematikk for studenter som ellers oppfylte kravene. Strykprosenten var de første årene skyhøy.

Les også: 75 prosent strøk på forkurs i matematikk for lærerstudenter

470 kvalifisert på tre år

Så langt har ordningen med forkurs i 2016, 2017 og 2018 bidratt til at 470 søkere som ellers ville ha fått avslag på grunnskolelærer- og lektorutdanningen har kvalifisert seg for opptak.

— Derfor har vi bestemt at det også i 2019 skal tilbys forkurs i matematikk, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø (V), i en pressemelding fra departementet.

Les også: Færre vil på sommerkurs i matte for potensielle lærerstudenter

Alle skal tilby

Beslutningen om å videreføre forkurset for opptak til lærerutdanning i 2019/2020, innebærer at alle institusjoner med relevant lærerutdanning skal tilby slikt kurs. Forkurset skal organiseres som et sommerkurs i juli med en avsluttende nasjonal prøve. Institusjonene må bygge på sine erfaringer fra tidligere års forkurs, slik at søkerne sikres et godt tilrettelagt undervisningsopplegg.

— Vi ser en tydelig positiv trend over tid, med økte søkertall og økte opptakstall til lærerutdanningene. Vi har gjort utdanningen bedre, yrket mer attraktivt, og iverksatt flere økonomiske incentiver for å ta lærerutdanningen, hevder Nybø i pressemeldingen og legger til:

— Vi trenger fortsatt flere lærere, særlig til grunnskolelærerutdanning for trinn 1–7. Forkurset er ett av flere viktige tiltak for å styrke rekruttering til lærerutdanning i 2019.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS