tar over etter skei grande

Guri Melby (V) er ny kunnskapsminister

Nå er det bekreftet at 39 år gamle Guri Melby tar over stafettpinnen som kunnskapsminister etter Trine Skei Grande.

Guri Melby er ny kunnskapsminister. Hun tiltrer på den første dagen der samtlige skoler og barnehager i landet er stengt som følge av koronaviruset.
Publisert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

På den første dagen der samtlige av landets skoler og barnehager holder stengt, ble det klart at 39 år gamle Guri Melby, som opprinnelig kommer fra Orkdal, tar over som kunnskapsminister etter Trine Skei Grande. Skei Grande trakk seg onsdag denne uken.

Oppvokst i Orkdal

Flere norske medier, deriblant NRK, erfarte nyheten allerede torsdag, men den endelige bekreftelsen lot altså vente på seg til fredag formiddag da Melby ble formelt utnevnt av Kongen i Statsråd.

Som kunnskapsminister får 39-åringen ansvar for barnehage, grunnskolen, videregående opplæring og integrering. Forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim (H) har som kjent ansvaret for høyskolene og universitetene.

Guri Melby er oppvokst i Orkdal i Trøndelag, men det er først og fremst i Oslo hun har gjort politisk karriere. Fra 2013 til 2015 var hun byråd for miljø og samferdsel i det da Høyre-ledede byrådet i hovedstaden.

Høgskolelektor

Melby har i tillegg bred erfaring fra lærervirket, og hun har vært høgskolelektor ved OsloMet (tidligere Høgskolen i Oslo og Akershus) siden høsten 2012. Før dette var hun lærer ved NTNU (tidligere Høgskolen i Sør-Trøndelag). Hun er utdannet ved NTNU, og fullførte i 2007 en mastergrad i nordisk.

Etter at Venstre gikk i regjering i januar 2018 har hun møtt på Stortinget som vararepresentant for Trine Skei Grande, og sittet i både utdanningskomiteen og finanskomiteen.

Powered by Labrador CMS