Ny rektor

Han er favoritt til å bli ny rektor ved OsloMet

Christen Krogh kan bli OsloMets neste rektor dersom universitetsstyret onsdag slutter seg til innstillingen fra innstillingskomiteen.

Christen Krogh, som er utdannet sivilingeniør ved Universitetet i Glasgow og har en doktorgrad i filosofi fra Universitetet i Oslo, kan bli ansatt OsloMets nye rektor onsdag.
Publisert Oppdatert

I morgen, onsdag 8.desember, skal både OsloMet og Høyskolen Kristiania ansette nye rektorer. Christen Krogh har vært en snakkis begge steder.

Etter det Khrono har grunn til å tro, er Krogh, prorektor ved nettopp Høyskolen Kristiania, innstilt som nr.1 fra innstillingskomiteen ved OsloMet. Komiteen ledes av styreleder Trine Syvertsen. I tillegg er det fire andre styrerepresentanter med i komiteen (se faktaboks).

Fakta

Innstillingskomiteen OsloMet

  •  Trine Syvertsen (bildet) styreleder og leder av innstillingskomitéen
  •  Hege Maria Bergersen, ansattrepresentant fra styret
  •  Nils Pharo, ansattrepresentant fra styret
  •  Marie Knutsen Bruntveit, studentrepresentant i styret
  •  Rolf Martin Aspenes, fra arbeidsutvalget (AU) i Studentparlamentet
  •  Gro Jamtvedt, dekan ved Fakultet for helsevitenskap (HV)
  •  Erik Dahlgren ansattrepresentant, fra tjenestemannsorganisasjonene

Men universitetsstyret, som skal gjøre rektoransettelsen som siste punkt på dagsorden i morgen ettermiddag, står selvfølgelig fritt til å stokke om og prioritere hvem av de tre finalekandidatene de ønsker å ansette, uavhengig av komiteens innstilling.

Finaleheatet

De andre to som er med i finaleheatet om å bli ny OsloMet-rektor er odontologiprofessor Pål Barkvoll ved Universitetet i Oslo og Nina Waaler, fungerende rektor og prorektor for utdanning ved OsloMet.

Ved private Høyskolen Kristiania er ikke søkerlistene offentlige, men etter det Khrono kjenner til så er det «en håndfull» interne søkere og to eksterne på listene.

De to utdanningsinstitusjonene stiller litt ulike krav til rektorstillingen. Ved OsloMet kreves det doktorgrad, mens ved Kristiania er det i tillegg ønskelig med professorkompetanse. Krogh er ikke professor. Og etter det vi kjenner til er det OsloMet som er Kroghs prioritet, og han er ikke aktuell som rektor ved Høyskolen Kristiania.

Krogh har tidligere arbeidet som forsker og forskningssjef ved Sintef, vært utviklingsdirektør i Opera Software ASA samt at han har vært avdelingsdirektør i Forskningsrådet, før han gikk til Kristiania.

Christen Krogh er utdannet sivilingeniør ved Universitetet i Glasgow i 1988. I tillegg har han en doktorgrad i filosofi fra Universitetet i Oslo, der avhandlingen hans var knyttet til rettsteori, filosofi og informatikk.

Tredje forsøk for Waaler

Det er andre gang Nina Waaler søker rektorjobben ved OsloMet (tidligere Høgskolen i Oslo og Akershus). Hun søkte rektorstillingen da Curt Rice fikk den i 2015 og hun har også tidligere stilt til valg som rektorkandidat, men tapte mot Kari Toverud Jensen i 2011. Og etter det Khrono erfarer kom hun heller ikke helt på topp i denne runden.

Waaler har fortsatt to år igjen av perioden sin som prorektor ved OsloMet og vil gå tilbake til denne, dersom hun ikke får rektorstillingen.

Det har vært en omfattende rekrutteringsprosess ved universitetet. Over 80 personer har gitt råd til innstillingskomiteen etter å ha hørt finalekandidatene presentere seg.

Barkvoll: Morsom prosess

Tidligere dekan Pål Barkvoll, Odontologisk fakultet, Universitetet i Oslo.

— Jeg synes det har vært en morsom og spennende rekrutteringsprosess ved OsloMet og er veldig fornøyd med å ha kommet til finalen, sier professor Pål Barkvoll ved Universitetet i Oslo.

Han kan fortelle Khrono at han ikke er kjent med hvilken prioritert plass han står på fra innstillingskomiteen.

— Men hvis styret skulle finne på å ansette meg onsdag, så vil det være et oppdrag jeg går til med stor glede og engasjement, sier han.

Barkvoll ble også i høst utnevnt som president i ADEE (Association for Dental Education in Europe) er en internasjonal medlemsorganisasjon hvis formål er å fremme kunnskap om oral helse, utdanning og utdanningsforskning.

— Så jeg blir ikke arbeidsløs med det første, hvis jeg ikke får rektorjobben heller, sier han.

Powered by Labrador CMS