rektorstilling

Hanekamp om to topplederstillinger

Fire søkere til rektorjobben ved UiT. To av dem kan også komme til å søke topplederstillingen i Forskningsrådet.

Avtroppende rektor ved UiB, Dag Rune Olsen (t.v.) og prorektor ved UiT, Kenneth Ruud, vil konkurrere om toppjobben både som rektor ved UiT og muligens etterhvert toppsjef i Forskningsrådet. ,
Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Prorektor Kenneth Ruud ved UiT får konkurranse av rektor ved Universitetet i Bergen, Dag Rune Olsen, om stillingen som rektor ved UiT Norges arktiske universitet.

I tillegg har Jan-Gunnar Winther, direktør ved senter for hav og arktisk ved forskningsinstituttet Nofima søkt. Det har også professor Edel O. Elvevoll ved Norges fiskerihøgskole.

Søker samme jobber

Dag Rune Olsen, som går av som rektor ved Universitetet i Bergen 31.juli neste år, utfordrer prorektor Kenneth Ruud, som har vært trukket fram som favoritt til rektorstillingen. Det samme kan Olsen komme til å gjøre når det gjelder toppjobben i Forskningsrådet.

Ruud opplyste nylig at han også kommer til å søke stillingen som adm.dir. i Forskningsrådet, der fristen er 23. november.

Du søker på linje med Ruud begge jobbene?

Jan-Gunnar Winther er en av søkerne.

— Jeg vurderer det. De jobbene jeg ser som interessante og relevante kommer jeg til å søke det nærmeste halve året, sier Olsen, men sier at han ikke har noen flere enn UiT-rektor og direktør i Forskningsrådet i kikkerten akkurat nå.

Hvorfor vil du eventuelt til Tromsø?

— Tromsø er et fantastisk spennende sted, jeg har til og med noen vekttall fra UiT som jeg tok i sin tid, og har også familie der, sier Olsen til Khrono.

«Fire sterke søkere»

— Vi har fått fire sterke søkere til jobben, og vi er glad for at det var så stor interesse, sier Stig Slørdahl i en melding på uit.no.

Edel O. Elvevoll er eneste kvinne blant søkerne.

Slørdahl er leder av innstillingsutvalget og eksternt medlem av universitetsstyret.

Styret ved UiT har vedtatt å gå over fra valgt til ansatt rektor, og fristen for å søke på stillingen var satt til mandag 2. november. Den nye rektoren skal lede UiTs samlede virksomhet, ikke bare den faglige.

Den nye rektoren ansettes for en periode på fire år fra og med 1. august 2021, og med mulighet for ansettelse i ytterligere en fireårsperiode.

Intervjuer av søkerne vil skje i løpet av november og universitetsstyret skal bestemme seg for hvem de vil ha som ny rektor på et ekstraordinært styremøte 16. desember.

Disse har søkt:

  • Edel O. Elvevoll, professor ved Norges fiskerihøgskole på UiT
  • Jan-Gunnar Winther, direktør ved senter for hav og Arktis hos Nofima
  • Dag Rune Olsen, professor og rektor ved Universitetet i Bergen
  • Kenneth Ruud, professor og prorektor for forskning og utvikling ved UiT

(Endringslogg: I en tidligere versjon av saken slo vi fast i ingressen at Dag Rune Olsen kom til å søke stillingen som adm.dir. i Forskningsrådet. Det korrekte er at han vurderer dette, og saken er presisert og oppdatert kl. 14.43 6.november)

Powered by Labrador CMS