toppjobb

Søker både rektor- og direktørjobb

Prorektor for forskning, Kenneth Ruud (51), søker seg til det han betegner som to av Norges mest utfordrende jobber.

Prorektor for forskning ved UiT Norges arktiske universitet, Kenneth Ruud, søker seg til to toppstillinger.
Publisert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

«Nå står jeg i et nytt, stort veikryss. Denne gang er valgene langt mer komplekse. To av Norges mest utfordrende jobber lyses ut omtrent samtidig».

Kenneth Ruud, prorektor for forskning ved UiT Norges arktiske universitet, viser til rektorjobben ved UiT og direktørjobben i Forskningsrådet, som begge er lyst ut i disse dager.

I et lengre Facebook-innlegg adressert studenter, kollegaer og venner, annonserer Ruud at han etter flere anmodninger, tenker å søke begge stillingene.

— Men anmodninger er noe ganske annet enn å vite et utfall: Jeg tror begge jobbene er svært attraktive og at det blir gode søkerlister begge steder. Jeg har bestemt meg for å stå i en konkurransesituasjon helt til de to styrene har gjort sine valg, skriver Ruud i innlegget som ble publisert sent mandag kveld.

Rektorfavoritt ved UiT

Da Khrono hadde en ringerunde i sommer om hvilke kandidater som kunne være aktuelle til å ta over etter Anne Husebekk, var prorektor Ruud den personen som ble nevnt oftest - og ofte først av alle.

Ruud bekreftet overfor Khrono allerede i sommer at han regnet med å søke rektorstillingen.

— UiT er en spennende institusjon som er viktig både for landsdelen og for Norge, og hvis jeg kan bidra til å til å utvikle universitetet videre vil det være en interessant jobb, sa han den gang.

Da Khrono gjorde samme øvelse og loddet stemningen for hvem som kunne være aktuelle til å ta over jobben som forsknings-Norges mektigste etter John-Arne Røttingen, var ikke Ruud blant de som ble nevnt.

Fakta

Kenneth Ruud (51)

Ruud er dr. philos i teoretisk kjemi fra Universitetet i Oslo fra 1998.

Han ble professor i teoretisk kjemi allerede som 32-åring.

Siden 1. august 2013 har han vært prorektor for forskning ved UiT.

Han er nestleder i Senter for fremragende utdanning, Hylleraas Center for Quantum Molecular Sciences, som UiT og Universitetet i Oslo står bak.

Han er også nestleder i styret i Forskningsrådet.

Under hele perioden som prorektor har han selv forsket og ledet et Senter for fremragende utdanning; forløperen til Hylleraas-senteret.

Ruud har de siste årene vært nestleder i styret i Forskningsrådet.

Prorektoren for forskning, som betegner toppjobben i Forskningsrådet som en av Norges mest utfordrende, skriver dette om jobben han nå søker seg til, på Facebook:

«Der handler det om å sette forskningens betydning for framtiden på den nasjonale dagsorden. Det handler om å forvalte betydelige midler og gjøre valg som i stor grad legger kursen for Norges forskningsmiljøer. På mange måter er du Regjeringens viktigste rådgiver på forskning».

Sikter mot ansettelse ved årsskiftet

Styret ved UiT vedtok i slutten av august at de ønsker å ansette rektor så raskt som mulig, rundt årsskiftet 2020/21.

Det er likevel ikke før den 1. august 2021, etter at Anne Husebekk er ferdig med sin andre fireårsperiode i sjefsstolen, at en ny rektor vil tiltre.

I dag har UiT todelt ledelse der valgt rektor er styreleder og en universitetsdirektør er øverste administrative leder. Fra 1. august 2021 blir rektor også administrerende direktør, men med en ekstern styreleder.

For styret i Forskningsrådet er det øverste prioritet å finne ny administrerende direktør.

John-Arne Røttingen skal inn i en stilling som global helseambassadør i Utenriksdepartementet fra 1.desember i år.

Styreleder Hilde Tonne var i august i tvil om de ville klare å få på plass en ny toppsjef innen den 1. desember.

I mellomtiden vil områdedirektør - Næringsutvikling og nyskaping, Anne Kjersti Fahlvik, fungere som midlertidig stedfortreder.

Lykkeønskningene strømmer inn

— Skulle det vise seg at jeg ikke når opp på noen av disse to stillingene, så vil jeg se frem i mot å gå tilbake til forskningen og til mine gode forskningskolleger på kjemi i Tromsø, skriver prorektor Ruud i Facebook-innlegget.

Lykkeønskningene strømmer inn og innlegget har i skrivende stund 184 likerklikk og 60 kommentarer.

Powered by Labrador CMS