Rektor på Nord universitet, Hanne Solheim Hansen, har mottat drapstrusler. Her står hun sammen med Hogne Rosø i forkant av studiestartåpningen tirsdag. Foto: Eva Tønnessen

Nord-rektor drapstruet, saken henlagt

Trusler. Rektor Hanne Solheim Hansen ved Nord universitet har mottok drapstrusler for noen uker siden, som har sammenheng med nedleggelsene ved studiested Nesna. Politiet har henlagt saken.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nesna (Khrono): Drapstrusselen mot Nord-rektor Hanne Solheim hansen kom for noen uker siden i form av et trusselbrev. Politiet bekrefter i en pressemelding at de har mottatt anmeldelse av en trussel som har blitt fremsatt skriftlig mot rektor ved Nord universitet.

— Trusselen forstås slik at den er motivert av de foreslåtte nedleggelsene av studiesteder på Nesna og Sandnessjøen, sier Marit Olsen Heggstad, politiadvokat i Nordland politidistrikt i følge pressemeldingen.

Hun legger til:

Trusselen forstås slik at den er motivert av de foreslåtte nedleggelsene av studiesteder på Nesna og Sandnessjøen.

Marit Olsen Heggstad

— Trusselen var anonym. Politiet vurderte flere etterforskingsskritt i saken, herunder kriminalteknisk undersøkelse. Opplysninger i saken tilsa imidlertid at både trusselbrev og konvolutt var håndtert av et stort antall hender før disse kom til politiet. Slik undersøkelse ville derfor vært formålsløs. I lys av dette ble saken henlagt på grunn av ukjent gjerningsmann

Organisasjonssjef Arne Brinchmann bekrefter at trusselen kom for noen uker siden. Det var Trønder-Avisa som først omtalte saken.

Politiet tilstede på studiestart

Politiet var tilstede ved studiestart på Nesna tirsdag. I pressemeldingen heter det også at politiet er kjent med at det har vært stilt spørsmål rundt hvorfor politiet var tilstede ved studiestart.

— Politiets tilstedeværelse var av rent forebyggende karakter. Politiets tilstedeværelse var ikke knyttet til en konkret trussel. Vi var invitert til å delta og så på det som formålstjenlig å gjøre det, uttaler Heggstad, som legger til at hun ikke har noen ytterligere informasjon å komme med i denne saken.

— Rektors program i tiden fremover gjennomføres som planlagt, og sikkerheten er godt ivaretatt. Nord universitet ønsker ikke å gi ytterligere kommentarer, og rektor er ikke tilgjengelig for intervju i denne saken, sier Brinchmann i en epost til Khrono.

— Helt uakseptabelt

Vi tar fullstendig avstand fra drapstrusler mot rektor ved Nord universitet.

Catrine Hole

Nesna-ordfører, Hanne Davidsen, sier til Khrono at hun er sjokkert over at noen kan gå til et sånt skritt.

— Jeg tar sterk avstand fra truslene. Jeg stoler på at politiet gjør det som er nødvendig i denne saken. Dette er selvfølgelig helt uakseptabelt, sier Davidsen.

Også Folkeaksjonen for høyere utdanning på Helgeland reagerer skarpt.

— Vi tar fullstendig avstand fra drapstrusler mot rektor ved Nord universitet, sier Catrine Hole, pressetalskvinne i Folkeaksjonen for høyere utdanning på Helgeland, til Khrono.

— Vi i Folkeaksjonen har hele tiden hatt fokus på en saklig og konstruktiv debatt, både på facebooksiden vår og ved våre arrangementer. Dette vil vi fortsette å ha fokus på i fremtiden, vi er opptatt av dialog og kunnskap.

(Saken er oppdatert 15.28 28. august 2019 med kommentarer fra Nordland politidistrikt.)

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS