Engasjert Jonas Gahr Støre om folkehelse på høgskolen fredag. Foto: Marit Christiansen/HiOA

Støre la fram folkehelse på HiOA

Fredag la helseminister Jonas Gahr Støre fram Folkehelsemeldinga i det nye helsefagbygget på HiOA.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fakultet for helsefag i Andrea Arntzens hus, Pilestredet 32, får storfint besøk fredag. Fra klokken 12 presenterer Jonas Gahr Støre den nye Folkehelsemeldinga: God helse – felles ansvar.

Her kan du se Støres presentasjon på regjeringen.no.

Trenger mobilisering

Støre innledet med å slå fast at man trenger en mobilisering for folkehelse for å bekjempe helseforskjeller og gi barn like muligheter. Han la til at regjeringen styrker helsestasjons- og skolehelsetjenesten med 180 millioner kroner. Han vil sette i gang en kampanje for fysisk aktivitet og sørger for bedre merking av mat.

– Vi må forebygge sykdom og fremme helse i alle sektorer. Det er både hver enkelts ansvar, og det er et felles ansvar, sier helse- og omsorgsminister Jonas Gahr Støre.

– Vi kan ikke vedta at folk skal bli mer aktive eller spise sunnere. Men vi kan sette oss mål, ta felles ansvar og gi god informasjon om folkehelse. Vi vil gjøre «30 minutter om dagen» like kjent som «fem om dagen». Vi inviterer til en felles mobilisering for god folkehelse fordi det er et felles ansvar, sier Støre.

Sykdom og måten vi lever på

Støre la videre vekt på at sykdom i økende grad skyldes måten vi lever på, mat med for mye salt, sukker og usunt fett, og for lite fysisk aktivitet.

— I tillegg er psykisk helse i økende grad årsak til frafall og sykemeldinger. Dette er utfordringer som ikke kan møtes på legekontoret eller operasjonsbordet. Helse henger sammen med hvordan vi innretter samfunnet. I Folkehelsemeldingen legger vi til rette for at det skal bli lettere for den enkelte å ta sunne valg, sier Støre.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS