Publisering i realfag har gått i været To fagområder har hatt en spesielt stor vekst, viser ny kartlegging av hvor mye norske forskere publiserer.
Politisk innspurt må gi klarere retning Profesjonsmeldingen har mye bra med seg, men også elementer som trenger grundig og god behandling for at meldingen skal gi nødvendig retning fremover, skriver fire helsedekaner.
Vi bør øke kunnskapen om hva kompetanse fra fagskole er Skal vi bruke mest energi på å dyrke forskjellene i utdanningssystemet eller løse bemanningskrisen i helsevesenet — sammen?
Trenger vi høyere grads kompetanse i helse- og omsorgstjenestene? For å håndtere fremtidens behov for helsetjenester, trenger vi helsepersonell som søker dybdekunnskap. Likevel må vi ofte forsvare betydningen av master- og doktorgradskompetanse på vårt felt.
Helseutdanningene svikter eldre skeive Skeive eldre unnlater oftere enn andre å oppsøke nødvendig helsehjelp. De frykter diskriminering. Helsefagutdanningene henger etter — sporadiske enkeltforedrag er ikke nok.
Studentene strømmer til helse- og teknologifag Åtte av ti søkere til fagskoleutdanninger har fått tilbud om studieplass innenfor helse- eller teknologifag.
Satser nasjonalt for å få flere menn inn i helsefag Mandag gikk startskuddet for et nasjonalt løft for å få menn til å velge kvinnedominerte utdanninger.
En praksis til besvær i helseutdanninger Studenter på helseutdanninger har fått høre fra egne veiledere at det ikke nok ressurser til å prioritere veiledningen og «Jeg må bare beklage, men jeg kan ikke så mye om veiledning».
Utdanner vi egentlig helsepersonell nå, under pandemien? — Enkelte steder har studentene på helsefag blitt regnet som arbeidskraft fremfor å få være student under veiledning. Noe som har resultert i at færre lærinsutbytter har blitt oppfylt, skriver innleggsforfatterne.
Førebur omikronkrise i undervisninga. Foreslår utveksling av lærekrefter Omikron kan setje heile semesteret på spel, meiner UiT-rektor Dag Rune Olsen. Han inviterer til utveksling av undervisarar på tvers av institusjonar.
Rammebetingelsene i velferdstjenestene må utfordres Vi må utdanne helse- og sosialarbeidere som tør å si fra og bidra til endring. Ikke bare for befolkningen de skal møte i velferdstjenestene, men også for å styrke tjenestene selv.
Søkerrekord til stilling som stipendiat ved OsloMet Professor Trine B. Haugen trekker fram tre grunner til hvorfor stipendiatstillingen i reproduksjonsbiologi er såpass ettertraktet.
NHH mest populært, men mange søkere til helsefag Paramedisinutdanningene har en stor økning i søkere. Men helt på topp på listen er økonomistudier ved Norges Handelshøyskole.
Nokut, når skal dere våkne? Rethos. At det nå stilles krav til at det skal være anledning til å avbryte masterstudiene i helsefagutdanningene etter henholdsvis 60 og 90 studiepoeng er «å gå baklengs inn i fremtida». Nå må Nokut komme på banen, skriver førsteamanuensis Ann-Chatrin Linqvist Leonardsen.
114 tomme studieplasser for sykepleiere: — Vi føler at ingen vil ta ansvar Sykepleie. 14 av 37 sykepleiertilbud har tomme studieplasser, mens de store sentrale utdanningene har overoppfylt sine utdanninger. Norsk sykepleierforbund er bekymret for sykepleieryrket.
Stort behov for forskerlinjer i helsefag Forskning. Både i UH-sektoren og i helsetjenesten er det stort behov for å styrke forskningskompetansen og rekrutteringen til forskerstillinger. Vi oppfordrer Forskningsrådet til å finansiere flere pilotprosjekter for forskerlinjer, blant annet i helsefagene.
Nytt styringsverktøy for sosial- og helsefagene Ny styring. Blir profesjonene gitt frihet til å bygge opp programmene sine basert på faglig, gode argumenter og virkemidler, fremfor uønsket detaljstyring, har vi nå en alle tiders mulighet for å reetablere utdanningene, skriver Lars Rune Halvorsen og Jon Arne Løkke.
Å jobbe med sårbare mennesker er ikke for hvem som helst Som profesjonsutdanning må vi jevnlig stille spørsmål ved om våre rutiner for skikkethetsvurderinger er gode nok for å vurdere faglig og relasjonell kompetanse hos studentene, skriver Kari Høium om kritikken mot barnevernutdanningen.
Studenter forklarte hva de mener er bra kvalitet på undervisningen Da årets undervisere skulle hedres var det studentene som stilte opp og forklarte hvorfor de mener lærerne deres er de beste.
Nytt digitalt kurs for 1000 helsefagstudenter På helsefag på høgskolen i Oslo og Akershus tenker de samordning og digitalisering. Faget anatomi og fysiologi er digitalisert for 1000 ulike helsefag-studenter.
Elæring og basalfagene På Høgskolen i Oslo og Akershus lages felles digitalt undervisningsopplegg på tvers av ulike helsefag, skriver prosjektleder Kari Gerhardsen Vikestad.
Studenter i sykepleie må lære mer enn å sette sprøyter Det holder ikke å kunne sette sprøyter, studentene må ha god og pålitelig kunnskap om hvorfor prosedyrene er som de er, mener helsedekan Gro Jamtvedt på Høgskolen i Oslo og Akershus.
Vil til bunns i kritikk fra studenter på helsefag Dekan Gro Jamtvedt ved Fakultet for helsefag vil til bunns i studentenes kritikk mot sykepleieutdanningen og ber fakultetsrådet om hjelp.
Helsefag satser digitalt Fakultet for helsefag har 17 ulike prosjekter rundt digitale lærings- og undervisningsformer.
Får to nye kvinner i ledelsen Styret ved Høgskolen i Oslo og Akershus har i dag tilsatt Gro Jamtvedt og Ann-Helén Bay som nye ledere for hver sitt fakultet ved høgskolen.
Karterud er ikke innstilt på sykepleie Nåværende sykepleierleder, Dag Karterud, er ikke innstilt som leder for det nye sammenslåtte Institutt for sykepleie på Høgskolen i Oslo og Akershus.
Etterlyser faglig begrunnelse for helsefagfordeling Leder på Institutt for fysioterapi, Hege Bentzen, ønsker en ny budsjettmodell på helsefag velkommen. Men hun setter spørsmålstegn ved vektingen av de ulike utdanningene.
Helsefag rydder i masterutdanning Fakultet for helsefag sliter med å fylle opp plassene på flere av sine masterprogrammer. Likevel kommer det flere nye programmer.
Tannteknikerne vil flytte Tannteknikerutdanningen på HiOA skal inn i et nytt institutt, men helst vil utdanningen til odontologisk fakultet ved Universitetet i Oslo.
Fant løsning på stipendiatstriden Dekan Nina Waaler ved Fakultet for helsefag forteller at den omstridte stipendiatsaken knyttet til programmet atferdsanalyse har fått sin løsning, og stillingene lyses ut så raskt som mulig.
Fortsatt krangel om stipendiater på helsefag FoU-utvalget på Fakultet for helsefag ville ikke innvilge stipendiatsøknad fra Institutt for atferdsanalyse. Saken er nå oversendt til fakultetsstyret.
Atferdsanalyse har levert en felles stipendiatsøknad Søknadsfristen for tredje gangs utlysning av stipendiatstillingene i atferdsanalyse går ut i dag, og doktorgradsprogrammet i atferdsanalyse har levert èn felles søknad på alle fem stillingene.
Helsebygget endelig offisielt åpnet Med en symbolsk nøkkeloverrekkelse langs en kjede av impliserte ble høgskolens nybygg i P32 offisielt åpnet tirsdag.
Helsefagleg samanslåing Radiografane og tannteknikarane kan bli slått saman med farmasøytar og bioingeniørar. Studentane vil bli høyrt betre.
Mangler stillinger til ny kompetanse Sykehusdirektør Bjørn Erikstein oppfordrer helsepersonell som tar en tilleggskompetanse til å bli mer offensive og synliggjøre hva de kan bidra med. Problemet er at det ikke finnes nye stillinger til den nye kompetansen.
Støre la fram folkehelse på HiOA Fredag la helseminister Jonas Gahr Støre fram Folkehelsemeldinga i det nye helsefagbygget på HiOA.
Historisk disputas på HiOA Sist fredag disputerte Torunn Lian ved Fakultet for helsefag på høgskolen. En historisk begivenhet av flere grunner.
Stipendiat ved høgskolen, men disputerar på universitetet Therese Brovold er doktorgradsstipendiat ved høgskulen, men følgjer program på Universitetet i Oslo. Dei fleste av pengane og æra går til Universitetet.
Vil ha sterkare grep om eige forsking på helsefag Fakultet for helsefag har over 50 stipendiatstillingar, men berre Institutt for atferdvitskap har eige doktorgradprogram. Fakultet har ny søknad til behandling.
Nyeste artikler
Universitetstoppenes moteord: — Ikke lett å få synlige resultater av det
Den egentlige Y-veien i høyere utdanning må styrkes
KI-alderen krever presis og strukturert informasjon
Videreføring av en viktig kunstutdanning
Fire tusen årsverk for mye?
Mest lest
«Prosessane er lukka, og ein får ei katastrofekjensle»
Fem personer har sluttet på kort tid i prestisjeprosjekt
Stipendiat tapte rettssak, må betale 250.000 kroner
Ekstrem vekst i publisering: — Pervers forretningsmodell
Ber om at Eirik Hovden blir kallet til en stilling