Får to nye kvinner i ledelsen

Styret ved Høgskolen i Oslo og Akershus har i dag tilsatt Gro Jamtvedt og Ann-Helén Bay som nye ledere for hver sitt fakultet ved høgskolen.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Gro Jamtvedt blir dekan og dermed øverste faglige leder ved Fakultet for helsefag, og Ann-Helén Bay (57) er tilsatt i  tilsvarende lederstilling ved Fakultet for samfunnsfag (bildet under). De kommer fra henholdsvis Nasjonalt kunnskapssenter for helsetjenesten og Institutt for samfunnsforskning.

(Ann-Helén Bay og Gro Jamtvedt. Foto: HiOA)

Khrono har en svært fornøyd rektor Curt Rice på telefonen rett etter at styremøtet er slutt. 

— Gratulerer med to nye kvinner i ledergruppen din. 

— Takk for det. Jeg er selvfølgelig svært fornøyd med at de to best kvalifiserte kandidatene som søkte var kvinner, sier Rice som selv er erklært feminist og opptatt av kjønnsbalanse og likestilling. 

— Når det er sagt er jeg også veldig stolt over at vi vel nesten har norgesrekord på antall søkere til dekanstilling. 22 søkere og mange av dem topp kvalifiserte viser at Høgskolen i Oslo og Akershus er et attraktivt arbeidssted, sier Rice. 

— Hva forventer du deg av disse to nye lederne?

Ambisjonene mine ved å gå inn i en dekanstilling er at vi kan klare å utvikle utdanningene på Fakultet for samfunnsfag slik at de står i forhold til 
samfunnets behov.

Ann-Helén Bay

Å få bidra til å utvikle utdanningene og forskningen innenfor de mange profesjonene i helsefag blir spennende.

Gro Jamtvedt

— Jeg forventer god og tydelig strategisk ledelse på fakultetene og en helhetlig ledelse for hele institusjonen. Ledergruppen min vil få stor påvirkning på utviklingen av høgskolen, sier Rice til Khrono.

Sterke kandidater

Og det er to med bred ledererfaring som i dag er tilsatt: Gro Jamtvedt kommer fra stillingen som avdelingsdirektør ved Nasjonalt kunnskapssenter for helsetjenesten, og er professor II ved Senter for kunnskapsbasert forskning, Høgskolen i Bergen.

Hun er utdannet fysioterapeut, og har i snart 20 år hatt stillinger innen forskning, undervisning og ledelse i helsesektoren, blant annet som leder i helseforvaltningen og i stillinger i universitet- og høgskolesektoren.

— Jeg er stolt og glad for å ha fått jobben som dekan ved Fakultet for helsefag. Å få bidra til å utvikle utdanningene og forskningen innenfor de mange profesjonene i helsefag blir spennende, sier Jamtvedt.

Jamtvedt var konfidensiell søker og var derfor ikke ført opp på de offentlige søkerlistene. 

— Jeg gleder meg veldig til å begynne. Det er en attraktiv jobb på en spennende høgskole, sier Jamtvedt til Khrono i en rask kommentar rett etter at ansettelsen var et faktum.

— Hva gleder du deg mest til?

— Jeg gleder meg til å bli kjent bedre kjent med høgskolen, møte mange spennende kolleger og ikke minst jobbe med studenter, sier Jamtvedt, som må haste videre i jobboppdrag hos nåværende arbeidsgiver.

Bay gleder seg

Den påtroppende dekanen ved Fakultet for samfunnsfag kommer fra stillingen som direktør ved Institutt for samfunnsforskning, og er professor i statsvitenskap. Bay har velferdspolitikk som sitt forskningstema, og har tidligere vært tilsatt både ved daværende Høgskolen i Oslo og ved INAS/NOVA.

— Jeg har jobbet på høgskolen tidligere og er jo sterkt interessert i det som er hovedansvarsområdet for fakultetet, sier Bay til Khrono, og legger til: 

— Og så gleder jeg meg til å komme tilbake til utdanningssiden også, i tillegg til forskningen som jeg har jobbet med de siste årene, sier hun. 

Hun synes det er for tidlig å komme med noen programerklæring før hun har startet og har som hovedprinsipp at hun jobber sammen med de tilsatte og bli kjent med institusjonene før hun vil si noe om dette.

— Men rent alment kan jeg si at ambisjonene mine ved å gå inn i en dekanstilling er at vi kan klare å utvikle utdanningene på Fakultet for samfunnsfag slik at de står i forhold til samfunnets behov, sier Ann-Helén Bay.

Mangler fortsatt direktører

Planen er at de to nye lederne skal være på plass ved HiOA 1.februar 2016.

Men rektor Rice har ennå ikke en fulltallig ledergruppe. I dag vedtok høgskolestyret at det skal tilsettes to direktører som også skal være en del av ledergruppen til den nye rektoren. 

Les også: Rice vil ha to nye direktører

Disse stillingene vil lyses ut så snart som mulig, men det er usikkert når de vil være på plass. 

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS