Dag Karterud er innstilt som nummer to på jobben som leder for det nye Institutt for sykepleie.

Karterud er ikke innstilt på sykepleie

Nåværende sykepleierleder, Dag Karterud, er ikke innstilt som leder for det nye sammenslåtte Institutt for sykepleie på Høgskolen i Oslo og Akershus.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

(Saken blir oppdatert)

Fra 1. august 2015 vil skal utdanning av sykepleiere samles i ett institutt på Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA). De første fire årene av den sammenslåtte høgskolen har man både organisert utdanning av sykepleiere på eget institutt på Kjeller, samt i Pilestredet.

Dag Karterud søkte først dekanjobben på Fakultet for helsefag, men nådde ikke helt opp. Denne stillingen lyses nå ut på ny.

Til instituttlederjobben har Karterud vært med helt til siste stund, men dekan Nina Waaler og fakultetsdirektør Kristin Nordseth, som er to av tre medlemmer i innstillingsutvalget, innstiller nå Karterud som nummer to til lederstillingen.

Tre interne blir foreslått ut

Karterud er den tredje av tre mulige interne instituttledere som fakultetets ledelse velger bort som ledere på fakultetet, i to av tilfellene til fordel for eksterne søkere.

Khrono er ikke kjent med hvem som er innstilt som nummer én til sykepleierjobben, men offisielt var det Karterud og fem eksterne søkere på jobben.

I 2014 var det Hans-Christian Åsheim som ikke fikk fornyet tillit, og i slutten av forrige uke ble det klart at Unni Henriksbø, leder for Institutt for atferdsvitenskap, også er innstilt som nummer to.

Les også

Det var møte i tilsettingsutvalget på Fakultet på helsefag tirsdag 16. juni. Det var bare stillingen på Institutt for atferdsvitenskap som ble behandlet i dette møte.

Det er nytt møte i tilsettingsutvalget 30. juni, der skal stillingen på det nye Institutt for sykepleie og helsefremmende arbeid (SHA). 

Norges største

Det nye sykepleieinstituttet på HiOA blir landets største, med sine 3000 studenter og rundt 250 ansatte. 

På mange ulike målinger har utdanningen på Kjeller skåret bedre enn utdanning i Pilestredet, for eksempel på Studiebarometeret.

Les også: Stor forskjell mellom Kjeller og Pilestredet

Det er Kari Almendingen som har ledet instituttet på Kjeller som har hatt utdanningen av sykepleiere der, mens Dag Karterud har hatt åremålet i Pilestredet.

Blir kvitt brysom leder?

På Institutt for atferdsvitenskap har Henriksbø har sittet som leder på i over tyve år. Etter fusjonen mellom høgskolene og det nye fakultetet var på plass med ny ledelse, har det tidvis vært noen faglige konflikter mellom atferdsvitenskap og ledelsen på fakultet.

Les også:

Det er den samme ledelsen som har gjennomført intervjuene til stillingen og delvis sittet i innstillingsutvalget og altså nå ser ut til å velge bort sittende leder.

En av de synlige konfliktene har handlet om stipendiatstillingene som høgskolestyret tildelte alle doktorgradsprogrammene på høgskolen og hvordan disse skulle tilsettes. En annen debatt har handlet om hvordan forskerne skal organiseres. Det er leder for doktorgradsprogrammet Ingunn Sandaker sammen med andre professorer som har frontet disse sakene offentlig. 

Konstituert dekan

Stillingen som dekan på Fakultet for helsefag er utlyst på nytt, og det er også dekanstillingen på Fakultet for samfunnsfag. Dagens dekan på helsefag, Nina Waaler, begynner som prorektor for utdanning 1. august.

Nina Waaler opplyser st prodekan på Fakultet for helsefag, Trine B. Haugen, blir konstituert som dekan inntil det er tilsatt en ny dekan.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS