Fra fakultetes allmøte med Institutt for atferdsvitenskap før sommeren. Foto: Tove Lie

Fant løsning på stipendiatstriden

Dekan Nina Waaler ved Fakultet for helsefag forteller at den omstridte stipendiatsaken knyttet til programmet atferdsanalyse har fått sin løsning, og stillingene lyses ut så raskt som mulig.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Stipendiatkrangelen på Fakultet for helsefag knyttet til program for atferdsanalyse har funnet sin løsning.

— Det stemmer at vi vil lyse ut de fem stillingene så snart som mulig, forteller dekan Nina Waaler.

— I tillegg vil jeg ha et møte med instituttet og programledelsen for å gjennomgå prosessen videre.

— Ligger det også føringer for hvordan stipendiatsituasjoner skal håndteres i framtiden?

— Dette er en komlisert sak. Jeg vil ikke gå i detalj  på det nå. Men vi er glade for at det nå blir fortgang i utlysningen, sier Waaler.

Prosess over lang tid

Det har i lengre tid vært en vanskelig situasjon rundt stipendiatstillingene som er tildelt doktorgradsprogrammet for atfersanalyse ved Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA). Fakultet for helsefag la i utgangspunktet opp prosessen slik at stillingene skulle håndteres av FoU-utvalget, mens Institutt for atfersdanalyse og programledelsen har villet at de skal håndtere prosessen med utlysning direkte. Dette siste er i tråd med praksis på de andre doktorgradsprogrammene på høgskolen.

Det var høgskolestyret i mars som bevilget 50 millioner kroner som er fordelt med fem millioner kroner på hvert av høgskolens doktorgradsprogrammer. Satsingen er et viktig element i høgskolens universitetssatsing.

Det har oppstått en tilspisset situasjon mellom fakultets FoU-utvalg og Institutt for atferdsanalyse. Konflikten om stipendiatstillinger til doktorgradsprogrammet ved Fakultet for helsefag tilspisset seg enda et hakk etter at FoU-utvalget ved fakultetet sist torsdag ikke godkjente en samlesøknaden fra Institutt for atferdsanalyse.

Det er denne saken som nå har funnet sin løsning. 

Lettet og glade

Også ansatte ved Institutt for atferdsvitenskap og programledelsen for atferdsanalyse er glade og lettet over at dekanen nå har funnet en løsning på situasjonen.

— Vi gleder oss til å ta fatt på arbeidet med utlysningene, og ikke minst få fullt fokus på vårt faglige arbeid. Dette er en god dag på instituttet, uttaler programleder Ingunn Sandaker.

Hun ser fram til møtet med dekanen, og har stor tro på et godt samarbeid videre.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS