Det er ventet en snarlig avklaring på Islam Nets søknad om å bli godkjent studentforening på Høgskolen i Oslo og Akershus. Foto: Skjalg Bøhmer Vold

Islam Net har 10 medlemmer

Islam Net har 10 medlemmer og tre som er aktive ved Høgskolen i Oslo og Akershus. Dette går fram av søknaden om å bli godkjent som studentforening, som ble frigitt i dag. Klikk deg inn og les søknaden.

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ledelsen ved Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) har nå behandlet Islam Nets søknad om studentforening i tre uker, og etter det Khrono kjenner til, nærmer det seg en beslutning i saken.

Ledelsen har tidligere nektet å gi innsyn i søknaden så lenge den var under behandling, men etter påtrykk fra Khrono er nå søknaden frigitt. 

I søknaden kaller foreningen seg for Islam Net HiOA og beskriver formålet med organisasjonen som å «Fremme kunskap og avklare misoppfatninger om islam ved å bidra til å skape et aktivt engasjement blant studenter på HiOA.»

Høgskolen i Oslo og Akershus har etablert nye regler for godkjenning av studentforeninger denne våren. Det var søknadsfrist 15. april. De fleste studentforeningene ble godkjent umiddelbart av Samskipnaden, mens to søknader ble oversendt HiOA for endelig godkjenning, deriblant søknaden fra Islam Net.

Vil forebygge diskriminering

Ifølge vedtektene deres skal de også «Bidra til å gi et riktig bilde av islam og vise at islam er en fredelig religion som tar sterk avstand fra terror» (§2.3), de skal «Bidra til å forebygge diskriminering, rasisme og skape tillit mellom ulike grupper av befolkningen» (§2.5). I §2.9 heter det at «Islam Net HiOA skal ikke delta i arbeid som kan føre til splittelse blant muslimer. Det innebærer bl.a. at ingen lovskole skal prioriteres overfor en annen. Arrangementer skal heller ikke være ekskluderende overfor andre godkjente lovskoler.»

Det heter videre at Islam Net HiOA vil fungere som en selvstendig enhet i organisasjonen med selvstendig økonomi og eget styre valgt blant medlemmer. 

Ledelsen skuer til UiO

Ledelsen ved HiOA ønsker ikke å kommentere saken om Islam Net så lenge den er under behandling. 

Referat fra sist møte i utvalget for bønnerom og stillerom, 4.april i år, ligger ute på HiOAs hjemmesider. Ifølge referatet ble de nye reglene for godkjenning av studentforeninger og UiOs avslag av Islam Nets søknad diskutert. Studiedirektør Marianne Brattland sa ifølge referatet at det også vil være naturlig for HiOA å skue til hva UiO har gjort. «Som mangfoldsskole ønsker HiOA mange organisasjoner, mye aktivitet, åpenhet og ytringsfrihet, men har også et ansvar for å ivareta eiernes (departementets) og egne verdier», skal Brattland ha sagt ifølge referatet.

Neste møte i utvalget skal være 6.juni.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS