William Sæbø er tidligere medlem av Arbeidsutvalget i Studentparlamentet ved Høgskolen i Oslo og Akershus Foto: Skjalg Bøhmer Vold

Høgskolens forhold til skattebetalernes penger

Er det fornuftig bruk av skattebetalernes penger å leie Rockefeller og De Lillos for en intern fest for ansatte, spør Willliam Sæbø.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Like før jeg slutta på Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) som ansatt nå i juni dukka det opp en invitasjon til akademisk kick off i august i mailboksen. Dette arrangementet synes nå å ha blitt en tradisjon etter at Curt Rice tiltrådte som rektor i 2015. I fjor ble dette arrangementet avholdt ganske nøkternt på plassen utenfor P52 (ett av byggene på HiOA red.anm). Daværende leder av Studentparlamentet Sunniva Braaten gjorde stas på årets underviser og det var enkel servering og det var ingenting i veien med dette konseptet.

Jeg ble mer forundret da jeg åpnet denne mailen nå i år. Der hvor fjorårets markering var av det nøkterne og ok slaget ser jeg nå at HiOA skal leie hele Rockefeller og ikke bare det – bandet De Lillos skal også spille. Du trenger ikke å være dypt inne i musikkbransjen for å skjønne at dette ikke er billig. Ingen egenandel er heller påkrevd, ergo tar HiOA hele kostnaden for dette selv.

Da jeg startet som fulltidstillitsvalgt for Studentparlamentet i fjor ble det innprentet at vi alltid skulle velge billigste alternativ når vi skulle på tur, at man skulle velge NSB fremfor Flytoget når det var mulig og at taxi skulle man ikke bruke med mindre det ikke var fornuftig (for eksempel om man var mange som kunne ta en bil). Alt dette er fornuftige prinsipper fordi det er skattebetalernes penger som finansierer HiOA (og derav også Studentparlamentet HiOA).

Vi har riktignok våre julebord, sommerfester og seminarer, men også der jobbes det konstant med å ha kostnadene så lave som mulig. Når man i Studentparlamentet får klar beskjed om å tenke på at dette er skattebetalernes penger så hvorfor tillater da toppledelsen seg å booke et ikke altfor billig band og ikke minst et ikke altfor billig lokale?

Jeg innser at kostnaden for dette arrangementet gjør liten forskjell i HiOAs totale budsjett på ca 2 milliarder kroner, men det er viktig for alle ledd på HiOA å tenke på hva man bruker penger på og særlig når disse pengene kommer fra det norske folk. De Lillos og Rockefeller synes ikke å være en særlig fornuftig bruk av midler, når man vet at fjorårets arrangement fungerte helt fint.

Jeg innser at kostnaden for dette arrangementet gjør liten forskjell i HiOAs totale budsjett på ca 2 milliarder kroner, men det er viktig for alle ledd på HiOA å tenke på hva man bruker penger på.

William Sæbø

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS