Professor Anders Breidlid og kollegene hans protesterte mot måten stipendiater ble fordelt ved Høgskolen i Oslo og Akershus. Nå har han blitt hørt. Foto: Skjalg Bøhmer Vold

Ja til ny modell for tildeling av stipendiater

Professor Anders Breidlid og hans kolleger kalte prosessen for tildeling av stipendiater på HiOA for skandaløs. Nå har de fått en ny modell. — Atskillig bedre, sier Breidlid.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Vårens bråk og opphetede debatt rundt tildeling av stipendiater ved Høgskolen i Oslo og Akershus ser ut til å nærme seg en slutt. Prorektor for forskning, Morten Irgens, som leder Forsknings- og utviklingsutvalget (FoU), som sto bak årets fordeling av stipendiater, har lagt ut en blogg der han beskriver en ny modell som skal gjelde for 2017.

30 stillinger i 2017

De 30 stipendiatstillingene som lyses ut skal ha oppstart tidlig i 2017. « Modellen etablerer en tydelig profil for 2017, setter føringer og retning, men overlater til enhetene å eksekvere fordelingen», skriver Irgens og understreker at utvalget også ønsker at profil og modell skal endres over framtidige utlysninger, nettopp for å kunne gi hver utlysning en klar profil, og samtidig over en periode kunne møte ulike behov.

Les også: Ny modell for stipendiatfordeling i 2017

HiOA-rektor Curt Rice beklaget overfor høgskolestyret i mai at  prosessen rundt tildeling av stipendiater hadde skapt mye støy. Han lovet bot og bedring og en ny modell, og nå er den her.

At det nå er de enkelte fakultetene som skal foreta den endelige tildelingen er bra.

Anders Breidlid

Breidlid fornøyd

Professor Anders Breidlid og seks av hans kolleger på Fakultet for lærerutdanning og internasjonale studier kalte i et innlegg i Khrono prosessen rundt tildelingene for skandaløs. 

Les også: Skandaløs prosess rundt fordeling av stipendiater

Breidlid mener at den nye modellen som nå er presentert er et langt skritt i riktig retning: 

— Dette ser atskillig mye bedre ut, sier Breidlid. 

— Jeg vet at dekanen hos oss har jobba mye med saken og så har tydeligvis kronikken vår virket, sier Breidlid, som synes det er bra at alternative forslag og tanker fra ansatte får gjennomslag hos ledelsen. 

— At det nå er de enkelte fakultetene som skal foreta den endelige tildelingen er bra. Da sikrer en solid faglig kompetanse innenfor de forskjellige fagdisplinene, og det er ikke da like stor sjanse for slagside i tildelingen slik det var sist, sier Breidlid som dengang mente at teknologiske fag var overrepresentert. 

Konkurranse er bra

— Samtidig er konkurranseelementet beholdt, noe som er bra, legger han til.

— I forrige runde brukte også FoU-utvalget kun én dag på å gå gjennom alle søknadene. Jeg går ut fra at det ikke er det sentrale FoU-utvalget  som skal vurdere de neste søknadene, sier professor Breidlid,  som regner med at søknadene får en grundig faglig behandling ved neste tildeling.

Stillingene skal benyttes til å styrke den strategiske utviklingen til identifiserte fagmiljøer, til å inspirere slike miljøer, og til å styrke deres evne til å hente inn ekstern prosjektfinansiering, skriver prorektor Irgens i sin blogg. 

Stipendiatstillingene skal inngå som en del av høgskolens Bærerakettprogram 

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS